alvils
|
02.08.2020. - 18:50:13
Tā kā reliģijai manā dzīvē ir diezgan liela loma, tad ieklausos katoļu ieteiktajā. Nē, es necenšos sekot likuma burtam, bet esmu atvērts, lai ieklausītos un varbūt kaut ko paņemtu sev. Un viena no katoļu ieteikumiem ir: nelietot label. Sevis pieteikšana kā gay ir sevis lābelēšana, ielikšana vienkāršotā tēlā, kuru bieži vien uztur un konstruē citi. Vēl vairāk - bieži vien tie citi to konstrukciju veido savtīgu un materiālu interešu vadīti. Un šaubos, vai man šāda lābelēšana ir vajadzīga. Vēl jo vairāk, ja tā maina manu ekonomisko uzvedību un mudina kaut ko pirkt vai ziedot tieši šādas konstruētās identitātes un pieņemtā label dēļ.
Man patīk jēdziens "same-sex attraction". Tas ir viens aspekts dzīvē. Būtisks aspekts, bet dzīve ir daudz, daudz bagātāka.
Protams, paši katoļi, sevišķi jau neskaitāmie tumsoņi, kas it kā "katoliski" vai "ortodoksi" funkcionē ne-apzinātības, programmētas uzvedības režīmā, tieši viņi bieži vien ir vislābelētākie. Bet reliģijai, tāpat kā mākslai, kulinārijai, mūzika, ceļošanai, utt., ir ļoti daudz sophistication līmeņi un tiek augstākie var būt ļoti vērtīgi.
Tādēļ es necenšos sev piekārto lābeli - jo tas vienkāršotu mani un kaut kādā ziņā saprogrammētu manu rīcību un to, ko no manis gaida citi. Kaut kāda skaidrība ir OK, bet šaubos, vai tās ieviešanai ir jātaisa iznākšanas pasākumi. Apkārtējiem jau tāpat vairāk vai mazāk viss ir skaidrs.
Vēl esmu novērojis, ka man dažreiz ir liels entuazisms konstruēt un attīstīt sevis identitātes. Bet tas nav labs process. "Tu esi tas, ko tu dari" ir motto, kuru cenšos īstenot. Identitāti konstruēt ir aizraujoši, jo tas ir viegli un par kļūdām nav jāmaksā. Bet darīšana (kaut ko labu pasaulei, savai karjerai, savai draudzei, partijai, valstij, ES) prasa piepūli, disciplīnu un kļūdas var nākt cita pakaļ citai.