kaadskautkur
|
18.08.2019. - 21:00:08
Katrai ir savs skaistums, taču katram cilvēkam var būt kaut kādi "zemapziņas slēdži", kāpēc tieši šī sieviete/vīrietis viņu ar kaut ko pievelk. Var meklēt vainu bioloģijā (saka, ka pievelkoties tādi, kam imūnā sistēma papildina partneri, lai bērni dzimtu ar abu vecāku stiprākajām ģenētiskajām iezīmēm) vai psihes dziļumos, taču fakts paliek - reizēm mēs paši nezinām, kāpēc mūs estētiski un seksuāli pievelk kāds konkrēts cilvēks un sākam meklēt kaut kādus attaisnojumus, jo nu nepatīk tomēr būt neziņā par savu izvēli
Mani estētiski un romantiski pievelk smalkās, klusās, inteliģentās (bet ne snobiski intelektuālās), nekrāsojušās (vai arī krāsojušās tā, ka nevar manīt) mājas pelītes. Kaut kā nepievelk tādas "stereotipiskās skaistules", kurām visas īpatnības ir nomaskētas, nogludinātas tā, lai seja "atbilstu standartam" - tad vienkārši acīm nav kur pieķerties
Bet reizēm tiešām grūti pateikt. Vai kāds varētu paskaidrot, piemēram, kāpēc man vizuāli vairāk pievelk Džūlija Robertsa un ne īpaši pievelk Džesika Simpsone? Es neesmu kino slavenību sekotājs, taču Džūlija Robertsa kaut kā "ir iekritusi acīs" un, mēģinot salīdzināt viņu ar citām, nez kāpēc reti kurai ir tikpat stiprs pievilcīgums. Tas ir kā "ja es nebūtu homo-grey-asex, tad ar šāda izskata sievieti noteikti gribētu iepazīties un varbūt pat apprecēties"