nee
|
21.05.2015. - 12:39:26
Indiigaa, ar to naudas prasiishanu zini ir kaa kuraa bazniicaa. Teiksim vienaa ko zinu, dievkalpojumos iet kaadi 6 vechi uzvalkos atpkaart ar ziedojumu trauku un reaali skataas uz katra rokaam, taa ka biezhi vien eju prom pirms ziedojumu daljas (vai piem uz wc un atgriezhos peecaak) bet piem citos taas pashas bazniicas pasaakumos vienaa teikumaa atgaadina par telpas stuurii esosho ziedojumu kastiiti un dziivo taalaak.
Tad citaa baptistu bazniicaa jauni puishi ap 20 gadu vecumu pakjer 2 piitus grozinjus, apskrien visiem apkaart taa lai tas aatraak notiekaas, un principaa gadaas ka pat nepiefiksee naudu kaadaa izstieptaa rokaa un aizakrien garaam nepanjemis.
Un 3.(zinu 3 baptistu bazniicas, citaas nav buuts ja nu tikai beerniibaa un neatceros)
Treshajaa ir sviests. Tur staav 2 vechi ar lieliem groziem priekshaa un vnk naak un pashi met, atmosfeera it kaa taada briiva, dievkalpojuma laikaa siikie apkaart danco un cilveeki paarvietojas pa zaali kaa un kad grib (pieluugsmes briizhos pirms s eetaa vakareediena taa ir vieniigaa bazniica kur esmu redzeejusi ka jaunieshi gulj uz mutes izstiepushies pa griidu un vieniigaa, kur skan pamataa pozitiivas, aktiivas, pacilaajoshas dziesmas un cilveeki dejo un priecaajaas (kaa filmaas neegjeru bazniicaas, tikai taadaa drusku jociigu letinju stilinjaa) maaciitaajs tur runaa vissakariigaak no visiem kas muuzha laikaa dzirdeeti, un tur nav aizspriedumu pret homo, praidu atahkjiriibaa no citaam bazniicaam tur principaa nepiemin, jo ljoti labi saprot, ka taa nav vinju probleema (citaas gan par to shobriid diskutee katru nedeelju.un man tas besii.pat smiekli nenaak.nesaprotu ko vinji lien kur nevajag un aicina visus buut veel aizspriedumainaakiem par to cik kristieshi ir vai nav aizspriedumaini) bet lai nu kaa, par naudu runaajot,
kad saprotu ka tuulinj buus ziedojumi-es beegu. Viss buutu ok tik taalu, ja var naakt un dot un viss dziivot taalaak, bet ja pasaka-naaciet ar prieku, Dievam patiik prieciigs deveejs, bet tam seko 15min sugjestija par teemu desmitaa tiesa, kas VISPAAR ir vecajaa deriibaa, un ko nav kompetenti piemineet attieciigajaa situaacijaa, jo tas iet pretrunaa ar jauno deriibu kas bija peectam (cilv.greecinieks kuru glaabis Kristus (no karmas, haha) peekshnji paarveershas par greecinieku, kas sanjems sodu par to ka nemaksaa)
Shaadi taadi kaaaazusi kaa saka. No vienas puses ok, par elektriibu bazniicaa jaamaksaa, tad tur kaadam reizeem paliidz uz kkaadaam kristiigaam nometneem leetaak nokljuut, kas veelas bet nevar atljautiez, nu un taadi... komunaalie maksaajumi. Bet KAKOVA HUJA BAZNIICAS RESTAUREE ATKAL UN ATKAL UN VEEL CELJ JAUNAS, BET NE PIE VIENAS BAZNIICAS NEVAR UZTAISIIT KRISTIESHU SPONSOREETU
bezpajumtnieku patversmi
Bezpajumtnieku eedinaatavu
Kaut vai tiira bezmaksas uudens bachoku!
Nezinu kaa ir ar kakjiem, vai tiem ljauj uztureeties bazniicu iekshpagalmos vai dzen laukaa. Neatceros vai esmu redzeejusi..
Nu taa... ar to naudu...
Rezumee kas negrib lasiit visu -Nauda ziedojumi ok tas ir saprotami, tas ka jaamaksaa komunaalie - check but... Tas ka paareejo naudu vareetu izteereet daudz lietderiigaak, ir viennoziimiigi, un te pat nav viedoklis, bet tiiri domu skaidriiba.
Man ziedojumiem ir melnaas kapeikas.ik reizi dototies aaraa no Purvciema panjemu liidzi cik ir, un eju tur, kur eju. Ja redzu kaadu, kam vajag pa celjam-dodu. Vakar pie maajas seedosham bomzim nopirku ciisinju miiklaa. Ja gadiijumaa dienas beigaas ieplaanots gaajiens uz bazniicu, un pa celjam nav bijis kam iedot-iemetu tur. Vai tad man zheel taas kapeikas. Savulaik, kad manai mammai nebija ko eest, un es esot laukos, paliidzeet nevareeju, tieshi bazniica bija taa vieta, kur mammu uz vienu pasaakumu ejot paarsteidza ar finansiaalu daavaninju. (Un ne aizdevumu)
Kaapeec nav izdomaajushi bazniicas kur iet ar zveeriem, es tieshaam nezinu, droshvien taapeec ka vairums cilveeku tur iet, lai veltiitu laiku sev, sevi sakaartotu, nevis zin kaa kaartot maaju ar sunja pavadinju rokaas. Bet patiesiibaa jaa, tas buutu baigi forshi ja buutu kvai kaads pasaaciens kur ticiigi cilveeki vnk patusee ar savien sunjiem seskiem kaamiishiem
tas buutu realy fun. Zinu ljoti daudzus kristieshus un ticiigos kam ir visaadas uusas un astes.