janisl202
|
03.06.2014. - 05:51:10
Par valdības ievēlēšanu atļaušos nepiekrist - partijas par kurām es balsoju jau kādu laiku nav tikušas Saeimā un tas, ka citus apmierina šī absurdā politika, nav mana vaina. Personīgi es izlēmu nemeklēt mazāko ļaunumu un balsot vien par ko labu, diemžēl, bet partijām, kas nav slavenas ar blēdībām un ir ar lieliskām idejām, nav cerību iekļūt parlamentā, tā kā šim nolūkam vajag daudz naudas un Latvijā to nevar dabūt neiesaistoties blēdībās. Principā gribi sastādīt blēžu topu - salīdzini cik kurš iztērējis vēlēšanās un tas būs skaidri redzams - kas vairāk tērē - vairāk arī zog, tas ir kā biznesā, ka neviens neiegulda naudu, kuru netaisītos ar uzviju atpelnīt.
Par labdarību situācija ir neviennozīmīga, šad tad mēdzu ko ziedot, jo, protams, kas mēs būsim par cilvēkiem, ja izliksimies neredzam citu nelaimes... Es gan dodu priekšroku zināt kam es ziedoju un kādēļ... Tajos publiskajos pasākumos vienmēr ir risks, ka kāds ir arī veikls blēdis, kas kādu minimālu problēmu uzdevis par dzīvības un nāves jautājumu, diemžēl ir daudz tādu, kas cenšas nopelnīt uz citu labās sirds rēķina... Nenoliedzami te ir arī sistēmiskas problēmas, tas nav īsti normāli, ka valsts nesniedz atbalstu pacientiem, kam draud nāve, ko pavisam reāli varētu novērst, vai ja kādam draud invaliditāte, kuru varētu novērst - slims cilvēks izmaksā naudu, kamēr vesels cilvēks strādā un maksā nodokļus. Tāpat tas arī nav normāli, ka valsts nereti apmaksā dārgas operācijas, bet neapmaksā rehabilitāciju, bez kuras operācijai nav jēgas, bet kas ir pietiekami dārga, lai ne katrs to varētu pats atļauties. Diemžēl jāsaka, ka šādu labdarības pacientu ir daudz par daudz un rodas jautājums, par ko mēs maksājam nodokļus, ja mums pēc tam ir jāmet nauda kritisku veselības problēmu risināšanai, ar ko tad nodarbojas valsts veselības sistēma. Protams, cilvēkiem nav dēļ tā jācieš, bet ir rūpīgi jāvērtē vai politiķi ir izdarījuši pietiekami daudz šajā visnotaļ svarīgajā jomā... jo kā saka - valstij nav nedz maz nedz daudz naudas, visu patiesībā izsaka prioritātes - ja ir politiskā griba, var sasniegt jebko... Latvijā gan politiskā griba izpaužas tikai iepērkot neticami dārgus telefonus un apzeltītas mēbeles...