janisl202
|
15.08.2013. - 04:15:44
Par Krieviju - nevarētu teikt, ka kaut kas būtu tur mainījies - kopumā tā ir visai tālu no demokrātiskas valsts un nevar teikt, ka LGBT būtu tur kādi īpašie cietēji - jebkura opozīcija turienes varai tiek neslēpti apspiesta ar visiem politiskajiem līdzekļiem, kādi vien ir pieejami. Šis lēmums arī diez vai ir baznīcas iniciēts, drīzāk kārtējais mēģinājums novērst tautas uzmanību no īstajām problēmām... Cilvēkus allaž ir viegli iedvesmot cīņai ar viņu pašu bailēm, panākot ka viņi šķiež savu enerģiju, neauglīgās cīņās, būtībā paši ar sevi... Par braukšanu prom - nedomāju, ka šo faktoru tas lēmums īpaši iespaidos... Tie, kuri nespēj izturēt totalitārismu - jau tāpat brauca prom, savukārt tie, kas vēl cīnās - turpinās cīnīties un tie, kas apātiski peld pa straumei - arī darīs to pašu vien tālāk...
Par Latviju runājot - es stipri šaubos vai ar manu dzīvi pietiks, lai ieraudzītu šeit partnerattiecību reģistrāciju un adopciju šādiem pāriem... Diemžēl, bet Latvija ir godpilnā vietā visos antitopos un jāsaka - LGBT jautājums ne tuvu nav būtiskākā problēma... patiesībā pat būtu dīvaini, ja visu to problēmu gūzmā, tieši šo jautājumu sāktu cilāt... Par braukšanu prom no Latvijas - esmu par to domājis, bet nekad ne kontekstā ar orientācijas jautājumiem... Kaut nav regulējuma likumos - reālajā dzīvē tomēr praktiski visas tiesības darbojās, es dzīvoju kopā ar puisi, esmu laimīgs un neviens ar plakātiem nestāv pie manas mājas un neuzglūn uz ielas stūriem... Būtībā - ja brauktu prom, tad iemesls būtu finansiāls, galvenā Latvijas problēma ir vispārējais atalgojuma līmenis, kurš ir zem vispārējā dzīves izmaksu līmeņa un skar tas lielāko daļu valsts iedzīvotāju, ne tikai LGBT... Ne velti Latviju tik daudzi pamet un retais domā jelkad atgriezties.