karina429
|
22.04.2012. - 20:39:05
lindaf: Nē, ar intersex man nav nekāda personiska sakara - patiešām arī domāju intersekcionalitāti (
http://en.wikipedia.org/wiki/Inters...ectionality ) respektīvi, aizspriedumu un diskriminācijas sistēmisko un savstarpēji papildinošo iedabu un pārklāšanos. Respektīvi ja pat es abstrahējos no viegli traumējošās jautājumu formas, un atbildu ietverot medicīniskās detaļas, no tā tests izdara secinājumu ka orientācijas (kas ir galvenais un praktiski vienīgais iemesls kādēļ esmu šeit, kādēļ mēģinu testu vispār pildīt un vispār atklāti runāt sabiedrībā par LGBTQ) man NAV neskatoties uz to ka ESMU viņu norādījusi - un ar būšanu homoseksuālai specifiski saistītās sociālās problēmas, tā pati homofobija, viendzimuma attiecību reģistrācija vai adopcija, uz mani neattiecas.
Tā ir tieši tā jaukā cilvēku īpašība kas izlīda ārā gadījumā ar filmu ’Crash (1996) kur vienkārša seksa aina starp galveno varoni un sievieti-invalīdi šokēja sabiedrību - jo vairumam viņu attēlot kā seksuālu cilvēcisku būtni likās ’nepiedienīgi’ un tabu, kas protams atkļājās kā viņu pašu aizspriedumi un diskriminējoša attieksme, t.i. invalīde nav vēlama un atklātībai parādāma partnere, invalīdei ’nepienākas’ būt seksuālai un jāpriecājas par to ka vispār ļauj dzīvot - kamēr sabiedrības klusēšana, staigāšana uz pirkstgaliem un it kā cieņu apliecinošā distance nav nekas cits kā mēģinajums nenormativitāti dabūt tālāk no acīm.
Ir ļoti aizvainojoši šādu attieksmi redzēt no aptaujas veidotājiem kas it kā iestājas pret diskrimināciju. Nu nekas, varbūt citreiz būs labāk.