janisl202
|
10.02.2012. - 01:23:05
Mani jau arī tas ACTA sanikno tikai dēļ privātuma aizskāruma. Kad sanāk pēc tā akta, ka provaideris vāc informāciju par to, kādas lapas es apmeklēju, kādas vēstules es rakstu un lasu, visai ticami, ka pat kādas ir manas paroles, varbūt pat bankas kodi un tas viss tiek krāts nešifrētā glabātuvē (šifrēt tādus apjomīgus datu masīvus nav reāli). un tad rodas jautājums - cik ļoti var paļauties uz provaidera darbinieku godaprāta, uz to, ka neviens hakeris neuzlauzīs provaideri un nenopubliskos informāciju par pilnīgi visu, ko es daru Internetā, līdz pat apakšveļai, kādu es tur pasūtu. Mans viedoklis ir, ka privātajiem datiem radītais apdraudējums nav samērīgs ar to niecīgo ieguvumu autortiesību jomā, nemaz nerunājot par to, ka mani autordarbi, kurus es kaut kur sūtu - arī kaut kur saglabāsies provaidera datubāzēs, bez manas atļaujas. Nemaz nerunājot par riskiem, ka varētu tikt aizliegtas šifrētās sesijas, kas tur mūsu datus drošībā, kad, piemēram, lietojam Interneta bankas. Jo šie protokoli nav caurskatāmi provaiderim, un tie dokumenti satur arī apņemšanos aizliegt šādas, necaurspīdīgas tehnoloģijas, tātad - potenciāli mūsu bankas aktivitātes var palikt ļaundariem caurspīdīgas.
Tā vietā patiesībā būtu jāpieķeras patiesajai ļaunuma saknei - tie autordarbi ir nesamērīgi dārgi un autortiesības darbojas nesamērīgi ilgi - esmu pilnīgi pārliecināts, ka pirātisms kristos ģeometriskā progresijā, ja tās atlīdzības paliktu 2x zemākas un termiņi saruktu uz 10 gadiem maksimums. Citādi mums te taisās likt samaksāt par simtsgadīgu desu, tā itkā tā vēl būtu ļoti garšīga. Turklāt esmu pārliecināts, ka industrija gūtu fantastisku peļņu arī par spīti šādiem samazinājumiem - tas nav normāli, ka par viņu pakalpojumiem ir obligāti tik ļoti jāpārmaksā, jo tā vienkārši ir pieņemts.