mih
|
19.11.2011. - 02:57:30
angelius, mēģināšu atbildēt :).
Varbut tādēl, ka Tu esi ... Cilvēks ?
Pat pie zvēriem šad tad ir novērōti gadījumi, kad zvēri palīdz otram, kad tas ir, piem, slims, un nespēj pat medīt ... Bet Tu taču esi cilvēks? Cilvēks ir ļoti sociāla būtne. Un tas savukārt uzliek zināmu atbildību ... Protams, pieļauju, ka daudziem, varbūt par vairākumam tas šķiet stulbi un nevietā... Bet padomājiet - varbūt tieī tādēļ mēs esam tur, kur esam? Es domāju Cilvēkus ..
Kautkur bija sarēķināts, ka kopš Kr. dzimšanas miers pasaulē ir bijis tikai ap 250 gadus. Visu pārējo laiku, kkur uz Zemes ir bijis karš. Pārsvarā tā dzinulis bijis egoisms.
Pastāv teorija, ka alternatīvās enerģijas, degvielas utt., jau ir izgudrotas... Tikai tās nav ieviestas, jo pagaidām tak ir nafta, ogles, gāze - nav izdevīgi, saprotiet, pagaidām ieviest alternatīvo enerģiju. Tas, ka tiek bojāta pasaule, kurā mēdz dzīvojam - tas tos ļaudis neinteresē. Egoisms.
Cilvēks nedrīkst būt vienaldzīgs. Bet ja viņš to saprot un tikuntā rīkojas dziļi savtīgi - tas ir pavisam skumīgi...
Varētu vēl daudz piemērus sameklēt - dažus ļoti sakāpinātus, bet reālus. Dažus - novestus līdz zināmai absurduma idejai. Esmu pārliecināts, ka tad Tu par katru teiktu -nē, tā nevar ...
Katrā no mums ir gan labais, gan ļaunais. Un Egoisms - tas ir ļaunā ierocis.
Intai. Tā ir demagoģija - priecāties par labiem darbiem nav grēks, ja vien tie ir patiesi un nav veikti savtīgos nolūkos. Ja cilvēks priecājas, ka viņam pasaka - PALDIES - tas, domāju, ir normāli. Sauksim to par Egoisma pieļaujamo normu ;)
Hmm, es redzēšu, ka Tev daudz naudiņas - un nosplaušos par visu... savas vēlmes likšu augstāk par pārējo (atcerēsimies, ka arī tas ir egosism. Tikai šeit minēta izpausme, kura tiek vajāta ar likumu)... Ko tad teiksi?
Un nevajag "nolikt" padomju laikus. Lai gan tas jau tagad modē, vai ne? Jācenšas tak būt stilīgam?
un vispār... 3 naktī, ibio :))