angelius
|
22.07.2011. - 10:41:01
Savā ziņā, arī SPD ir kas reliģisks.. Laigan, es vairāk tajā saskatu senčus, kuri dzīvoja saskaņā ar dabu.. Ne ka īpaši kādu vienu dievu lūdzas..
Un jāteic, ka esmu par SPD veco versijuNevis jauno, kuru Brauns ir pārstrādājis-ļoti liela lēkāšana..Tagad jau liels vairums saka, ka esot ļoti grūta dziesma.Tad ar lielo "lēkāšunu" ir vēl sarežģītāka.. (laigan, esmu dziedājis SPD, bet nemaz tik ļoti sarežģīta nav šķitusi..)
palasot citur diskusijas, daudzi kuri bija par himna maiņu, bet negrib šo dziesmu, min tādēļ, ka viņa ir tik gara..Es gan te problēmas nesaskatu.. Vai tiešām mūsu atmiņa ir tik ļoti vāja, ka nespējam atcerēties ko garāku par 2 četrindēm? :)
Tas, ka šo dziesmu vairums nevarētu korekti nodziedāt..DSL pat vairums nespēj korekti nodziedāt..Dzied tā ka ausīs durās..
Un šo problēmun varētu daļēji nokārtot, bet tas būtu ļoti ilgā laika posmā panākams- skolā tiek mācīts kā pareizi dziedāt.
Kāds spētu uzrakstīt jaunu himnu? Ar pietiekami spēcīgiem vārdiem?Un pietiekami spēcīgu mūziku? Nu nez, nez..Ka tik pēc tam ārzemju presē nebūs lasāms, ka Latvijas himna tik ļoti līdzinās kādam jau senāk sarakstītam darbam-plaģiātisms..Iņemot, ja to sarakstītu kāds nopietns komponists, piem, Brauns..