eragon
|
02.08.2010. - 18:06:07
Vegāni un kas tur vēl nereti tādā kā patosā uzsver, ka neēd līķus...
Bet vai tad labāk būtu griezt nost ķermeņa daļas dzīviem dzīvniekiem?
Ieiet kūtī un uzreiz nokož ausi cūkai... Ja, kāpjot kalnos vai ložņājot pa taigu, tundru ziemā, es uzdurtos uz krituša dzīvnieka ķermeni, es to ēstu, ja pārliecinātos, ka miesa nav sabojājusies. Bet ikdienā es neatņemu dzīvību mazākajiem brāļiem, lai tikai pierītos...
Tiem, kas ir pret medu, atgādinu, ka bites ir tik truli dzīvnieki, ka nepārtraukti vāc medu un ja nejauši piekrāj līdz malām, tad viss spiets aizlaižas projām, atstājot medu. Un kārtīgi dravnieki bitēm tomēr nodrošina labākus dzīves apstākļus, salīdzinot ar savvaļu. Ja lopkopību var uzskatīt par dzīvnieku ekspluatēšanu, tad dravniecība drīzāk ir abpusēji izdevīgas attiecības. Bet es maz izmantoju bišu produktus.
Ļoti reti un vairāk ziemā ēdu olas un piena produktus. Ja vasarā ēd pareizus augu valsts produktus, tad tās neaizstājamās aminoskābes var iegūt. Un ja reiz cilvēks ir tik spējīgs, lai pārveidotu planētas virsmu, tad jāspēj arī uzlabot augus, ar gēniem, kas liktu veidot neaizstājamās aminoskābes. Sen atpakaļ cilvēki piekopa kanibālismu, tad ilgus gadu tūkstošus bija verdzība, tad kapitālisms un gan jau kādreiz atteiksies no dzīvnieku ekspluatēšanas.
Tas ir dabiski un uz to jau ejam. Visur, kur vien var un pat nevar, tiek grūsts sojas olbaltums.