User
Password

Vistas fileja


arcijs117 | 23.02.2010. - 23:44:46 | Views: 10548

Hei, gardēži, kuriem garšo vistas fleja! Padalaties ar receptītēm.;)
Replies (33)
12
stromata | 23.02.2010. - 23:47:17

Garšo, bet vienkārši pagatavota. Neciešu garšvielas virsū un ko tik vēl ne. Man pietiek uzsist ar āmuru, piparus virsū, citreiz izvaļāt un viss, ēdama manta.
aspectintime | 23.02.2010. - 23:56:24

mm esmu galjedajs mm garsho no filejas lidz pat ceptiem stilbinjiem
ouhh lai piedo vegetarieshi   
mm recepti gan nezinu me slikts pavars   
freshet | 23.02.2010. - 23:59:24

Nav ar ko dalīties... vistas neēdu!
angelius | 24.02.2010. - 00:15:12

velak,kad atradisu sava pc recepti ieliksu..vienk.pagtavojams ediens ar vistas fileju. pats jau vinu liku kopa,bet precizi vairs neatceros,pirms paris gadiem tapa..
angelius | 24.02.2010. - 00:24:48

atceros tikai vienu recepti,kur bija vistu stilbini..un tikpat labi,to vieta var nemt fileju.. karoc,vistas stilbinus apcep zeltainus,liek uz cepespannas,parsmere ar medus-ingvera-apelsinu sulas(protams,svaigi spiestas) maisijumu.(manuprat,uz 2stilbiniem bija edamkarote medus,nedaudz ingvera pulvera(no daudzuma bus atkarigs pikantums,un pus apelsins.precizi neatceros,jo pirms 2g.gatavoju)un liek cepeskrasni cepties lidz gatava.ik pa laikam parsmerejot ar maisijumu.
ainars | 24.02.2010. - 01:20:20

Vistas fileja ar ananāsiem

Izejvielas un to daudzums
- vistas fileja 2 gab.
- konservēti ananāsi 4 ripiņas
- garšviela "Vegeta" vai universāla garšviela
- pipari
- ķiploki
- majonēze
- siers

Pagatavošana
Vistas fileju viegli izklapē. No abām pusēm nosmērē ar majonēzi, apkaisa ar pipariem, vegetu, un rīvētiem ķiplokiem. Atstāj nostāvēties uz 30-40 minūtēm. Filejai uzliek virsū ananāsu šķēlītes un pārkaisa ar rīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā apmēram 25 minūtes.
ainars | 24.02.2010. - 01:26:05

P.S. Pagatavošana ir ļoti vienkārša bet nezinu precīzu laiku, cik ilgi fileja jācep - vienmēr skatos. Tas ir viens no nedaudzajiem gaļas ēdieniem, kas man patiešām garšo.
stopere | 24.02.2010. - 01:32:53

fileju sagriež gabaliņos kādi pašam patīk- saber ar citronpiparu, sāli, aso papriku, kariju.
sacep uz pannas.
Pieber dārzeņus (man slinkums, nopērku saldētos tādus kādi man tai dienā liekas garšigāki)
pacep, kamēr uzsilst dārzāji.
Pieliek kāt vārītus rīsus vai makoronus, kas nu labāk patīk. saber sāli, piparu, var to pašu kariju un papriku.
kad visss tā smuki kopā samaisījies, pieliek krējumu un majonēzi 50/50.
Kad karsts, tad ēd!
ainars | 24.02.2010. - 01:40:43

Šis ir laikam mans mīļākais ēdiens, ko var pagatavot no vistas filejas. Vienīgā nelaime - tā pagatavošanai nepieciešams diezgan liels laiks.
================================================

Vista ar ananāsiem un kariju

Izejvielas un to daudzums
- vistas fileja - 400-500 gr.
- konservēti ananāsi - 150 gr. (viena bundžiņa)
- 3 tomāti
- 1 sīpols
- ingvera sakne (apmēram 3 cm garumā)
- 3 daiviņas ķiploka
- karijs - 2 tējkarotes
- sojas mērce - 3 ēdamkarotes
- čili pipari - 1/4 tējkarotes pulvera vai 1/4 vesela pipara
- kartupeļu ciete vai milti
- eļļa cepšanai
- pētersīļi
- sāls

Pagatavošana
Nomazgāt, apžāvēt un mazos gabaliņos sagriezt vistas fileju.
Arī ananāsu sagriezt mazos gabaliņos (nolieto šķidrumu neizliet).
Notīrīt un smalki sagriezt sīpolu.
Izspiest ķiploku.
Notīrīt un sarīvēt ingveru.

Tomātus apliet ar verdošu ūdeni un pēc brīža nomizot. Tomātus ļoti sīki sagriezt vai sasmalcināt blenderī.

Smalki sagriezt čili piparu (ja tiek izmantots vesels), pirms tam izņemot sēklas.

Vistas gabaliņus apvārtīt cietē vai miltos un cept gandrīz līdz gatavībai. Apcepto gaļu nolikt malā.

Tai pašā pannā, kur cepās vista, ieliet vēl nedaudz eļļas un apmēram 3 minūtes cept sīpolu un ķiploku. Pievienot čili un cept vēl 2 minūtes. Pievienot tomātus un, pastāvīgi maisot, uz lēnas uguns cept apmēram 5 minūtes.

Pievienot kariju, sojas mērci, ingveru, ananasa gabaliņus, nedaudz sāls (ja nepieciešams) un cept apmēram 3 minūtes.

Pannā pievienot no ananāsiem nolieto šķidrumu un, pastāvīgi maisot, cept apmēram 7 minūtes. Pannai uzlikt vāku un atstāt uz 10 minūtēm nostāvēties.
angelius | 24.02.2010. - 12:35:59

tad nu "Grillēta vistas fileja ar apelsīnu mērci un hercogienes kartupeļiem"
Ielikums 1porcijai(norādīts bruto svars gramos)
Vistas fileja:
Vistas fileja 200
Sarkanie pipari 20
Olīveļļa 50
Ķiploki 10
Citrons 70

Mērce:
Apelsīni 300
Citrons 100
Sarkanais sīpols 50
Rozmarīns 5
Baltvīns, pussausais 100
Kartupeļu ciete 10
Ingvers 10

Hercogienes kartupeļi:
Kartupeļi 150
Sviests 25
Muskatrieksts 5
Olas dzeltenums 20

Gatavošana:
Vistas filejai izdara pirmapstrādi-izgriež cīplsu,atdala taukus,ja ir,momazgā un nosusina. Viegli izirdina(izklapē).Traukā liek vistas fileju,piparus,olīveļļu,sasmalcinātu ķiploku,citrona sulu.Liek marinēties apmēram 30min(var arī ilgāk).
Kamēr marinējas pagatavo mērci un katrupeļus.
Kartupeļus nomizo,nomazgā,sagriež gabalos,liek sālsūdenī vārīties līdz gatavi. Gatavus nokāšs,vēl kartsus ar stampiņu sastampā.Pievieno sviestu,rīvētu muskatriekstu,olas dzeltenumu. Masu uzputo,caur konditorejas uzgali uz ietaukotas plāts izspiež rozītes.Cep cepeškrāsnī 225˚C 10 min.līdz zeltaini brūnas.
Mērcei apelsīnus un citronus nomazgā,izspiež sulu. Sīpolus sasmalcina,katliņa viegli apcep.lej virū apelsīnu un citronu sulu, baltvīnu.pievieno rozmarīnu. Vāra līdz puse iztvaiko.Pievieno izšķīdinātu cieti.vēlreiz uzvāra.
Vistas fileju liek grillēties līdz gatava,pasniedz ar hercogienes kartupeļiem,mērci un dažādiem dārzeņiem.

Kādam ši recepte varbūt šķitīs kkas sarežģīts,bet īstenībā,nekā sarežģīta šeit nav :D
šo recepti izveidoju un gatavoju kvalif.exāmenā.
sossarkana | 24.02.2010. - 13:13:56

es iegriezju vistas fileejaa taadu kaa kabatiņu un sapildu ar smalki sagrieztiem siipoliem un shampinjoniem (ieprieksh saceptiem) un siera gabalinju... aizveru ciet ar seerkocinjiem un cepu uz pannas zeltaini bruunus.
leonora | 24.02.2010. - 13:16:22

Man vistas krūts gabali - fileja, liekas par sausiem.
Nav tā sulīguma kas ir kājām un stilbiem.
Iespējams, ka es nemāku kārtīgi gatavot.
arcijs117 | 24.02.2010. - 22:05:02

Paldies, mīlīši!    
MAķenīt tā kā apvelšos, kad būšu nogaršojis visus ieteikumus.   Bet visas šķiet tādas kārdinoši vilinošas.:))
leonora | 24.02.2010. - 22:35:30

A man jautājums par ingveru.
Tas tika pieminēts receptēs.
To pārdod, var dabūt, esu redzējuse tās saknes.
Viņš ir jānovāra un tad rīvē vai svaigu rīvē un liek klāt?
Pēc ko ingvers garšo?
angelius | 24.02.2010. - 22:40:51

ingvers nav jāāra..viņu svaigu rīvē..ja izmanto sakni..tikpat labi var izmantot ingvera pulveri..

pusnakts | 24.02.2010. - 22:46:05

Leonora, ingvers garšso... Nu efekts varētu būt stipri līdzīgs, kā pamatīgi iekožoties čili piparā         Bet tēja gan no ingvera lieliska, mmm. Izbaida visus baciļus ar vienu vēzienu    
stromata | 24.02.2010. - 22:48:46

viņam specifiska garša, mazliet pēc eikalipta, tāda pasīva garša, kaut kas citronveidīgs, maigi ass. garšas jau vispār grūti raksturot, pēc kā, nu pēc ingvera garšo . parasti pie tējas lieku saknes kubiciņus, tāpēc man eikaliptu mazliet atsauc atmiņā, jēls viš man akal bez garšas šķiet, lielos daudzumos nav ēdams.
leonora | 24.02.2010. - 22:53:52

Pat tējai liek klāt!
Ja pareizi atceros, tad, laikam, eikalipts ir rūgts.
Kaut kad tiku rīkli sev skalojuse ar eikalita tinktūru.
čilli gan priekš manis ir par stipru.
pusnakts | 24.02.2010. - 22:58:21

Hmm, es tēju gatavoju no paša ingvera! Klāt pielieku citrona un apelsī šķēlītes, lai nav tikai asā garša.
stromata | 24.02.2010. - 23:00:51

tas pēc katra garša izjūts, vai ir panesams vai labāk nelietot.
leonora, uztaisi ingvera tējas uzlējumu un pastāsti, kā bij’
12
© Gay.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Contacts  |   Advertise  |   Terms of Service  |  Privacy Policy  |  

Our website uses cookies. If you continue navigating we consider that you accept their use.