kodeeja
|
02.06.2012. - 20:22:15
Jā, protams, ka politiķi izteica atbalstu, jo teiksim tā - atbalstu izteica ASV vēstnieki un domāju, ka liela izvēle mūsējiem nebija. Domāju, ka arī ļoti liels Mozaīkas ieguldījums ir šī atbalsta iegūšanā.
Protestētāju nebija, tas gan ir ļoti forši un tā, bet esmu pārliecināta, ka tas ir drīzāk dēļ laikapstākļiem. Bet kas paliek ar pārējo sabiedrību, kurā, btw, mums ir jādzīvo?
7 gadi pagājuši kopš pirmā Praida, bet lai arī ko mēs teiktu joprojām lielākā daļa saka to pašu "Pretīgs gājiens", "Kāpēc maniem bērniem jāredz ir jūs?", "Kāpēc jūs izrādaties ar ko guļat?" un tā tālāk. Reti, kurš rok dziļāk. Cilvēki ir virspusēji bara instinkta vadīti lopi, no kuriem retais uzdrošināsies pateikt "Bet paga, stop, viņi nemaz ar savu gājienu nevēlas izrādīties, viņi grib mierīgi mīlēt un dzīvot.."
Gājiens nepalīdz tik ļoti. Drīzāk palīdz tas, ka kultūrā/kino/popindustrijā uzrodas arvien vairāk cilvēku, kas par to runā, atbalsta un to arī latvieši pārņem + nekas nepalīdz vairāk par kādu no skapja izlīdušo homoseksuālu personu paziņu lokā. Pat ja pirmais ir šoks un "fui" ar laiku cilvēks saprot, ka homoseksuālais draugs jau ir tas pats draugs. Tikai tas, ka viņš ir homoseksuāls, un tad viss tiek pieņemts un tā... Man liekas Latvijā ir vajadzīgs laiks, lai Padomju laika ietekme izmirst, kriestieši ir un paliek kristieši - ar tiem nav jēgas ņemties, bet jaunā paaudze ir visnotaļ toleranta, tāpēc domāju, ka reāli ir vajadzīgs tikai laiks, bet gājiens ir, iespējams, foršs laika pavadīšanas veids savā starpā homoseksuāļiem, bet sabiedrība neieklausās. Tas viņus sadusmo, uzkurina...
Protams tas viss ir tikai mans necilais skatu punkts un viedoklis, iespējams, es kļūdos.. bet šaubos.