ko
|
23.02.2012. - 00:11:11
Angelius, es nesapratu Tava jautājuma būtību. Tā nav atzinība, tas ir kas cits. Drīzāk sabato noraksturoja - iekšējo komfortu.
Man vienalga, ko tie psihologi tur saka par mazvērtības kompleksiem, bet cik esmu novērojis(un tas pat nav attiecībā tikai uz mani), ka cilveki, kuriem ir kādas problēmas ar izskatu, tikai laika gaitā apaug ar kompleksiem. Cilvēki, visticamāk biežāk zaudēs privātās dzīves jomā. Iespējams ir nolemti vientulībai.
Ja psiholoģijā ir minēts, ka pašvērtējums veidojas pirmajos 5-6 gados, laikā, kad it kā bērnam vēl nav izpratne par savu izskatu.
Tomēr pašvērtējums var šūpoties dzīves laikā. Mēs pastāvīgi kaut kur zaudējam, vinnējam. Kaut kur pakāpjamies un nokrītam. Bet izskats ir viens no pašvērtējuma kritērijiem. Ejot jaunā sabiedrībā, vēl pirms paver muti, tu saproti, vai cilvēkiem tu izraisi patiku vai diametrāli pretējas sajūtas. Tāpēč tajos gadījumos, kur ir kāas problēmas ar izskatu, cilvēkam pagātnē, iespējams pazemotam vai izjutušam negatīvu attieksmi izskata dēļ, veidojas sociālas fobijas vai agrofobijas pazīmes, jo zemapziņā tev pagātne velkas līdz. Psihoterapeiti, psihologi reizēm tur ir bezspēcīgi. Cita lieta ir dismorfofobijas gadījums, kur cilvēkam liekas, ka viņš ir neglīts, lai gan patiesībā viņam ir bailes, ka kās būs glītāks par viņu. (parasti šiem cilvēkiem ar izskatu ir viss bijis ok no sākuma, un tas nav mans gadījums)
Patiesībā tāpat kā problēmas ar izskatu, arī pārmēru glīta āriene ietekmēs personību. Šķiet labi ir tad, kad ir pa vidu. Bet tās ir tikai manas domas.
Vai Tu Angelius, šeit iepazīstoties džekus ievērtē pēc personības vai varbūt rakstura? Varbūt, ka iekšējo skaistumu spēj saskatīt pēc foto?
Patiesībā, cik novēroju, nereti šie cilvēki arī iekšēji ir sakropļoti vai labākajā gadījumā iekšēji nepārliecināti, jo dzīves pieredze tur ir negatīvāka. Tur ir daudz vairāk aplauzienu, ierobežotas iespējas iepazīties. Cilvēks vairs nesakata mēŗķi, var sākt degradēties, morali mirst...
Esmu gājis psihoanalīzi, pēc viņu domām man esot biijis jāpaliek labāk...