oomny
|
10.08.2010. - 00:25:05
nemācēšu teikt par visiem citiem, bet par sevi varu teikt, ka odiem paēst neļauju (tas ir, situ vien nost; ir dzirdēts par veģetāriešiem, kas nost nesit, bet paēst arī neļauj, vnk padzen nost :D ), esmu ovolaktoveģetārietis, krietni labprātāk ēdu piena produktus nekā kaut ko ģenētiski modificētus produktus un e piedevas saturošu "vegānisku", un arī nēsāju ādas apavus un vilnas apģērbu.
rendija - kā ar sojas "sieru", vai tik tas nemaksā vēl dārgāk par īsto sieru? vegāniskie pelmeņi (ir tādi dažos rīgas lielveikalos manīti) arī vai tik nav dārgāki par gaļas pelmeņiem. protams, te atkal varētu runāt par to, cik "parastajos" pelmeņos iekšā ir gaļas un cik tur ir ģenētiski modificētas sojas, bet es vēlos norādīt uz tādu vispārīgu lietu, ka vegāniski produkti, kas imitē nevegāniskus, ir dārgāki par tiem, ko tie imitē, un, lai arī, neapšaubāmi, tiem ir sava mērķauditorija - ļauži, kam veģetārisms vai vegānisms ir modes lieta - es personiski atļaujos šādus produktus uzskatīt par bezjēdzīgiem. gribi, cilvēk, būt vegāns un ēst soju - nu tad davai ēd soju dabiskā veidā, tātad, pupas, ēd riekstus, brokoļus utt, nevis atdarini tevis nosodītos gaļēdājus un piena dzērājus, ēzdams vegāniskos pelmeņus un dzerdams sojas "pienu".
starp citu, par medītām stirnām, šķiet, ir tā, ka medītu dzīvnieku pārciestās pirmsnāves mokas ir krietni mazākas nekā tās, ko dzīves un nāves laikā pārcieš vidēji statistiskais rūpnieciski audzētais gaļaslops.