effrontery
|
10.06.2014. - 14:30:14
Neviens neapstrīd to, ka mazaunmila ir talantīga un forša, man domāt. Cilvēki spriež pēc tā, ko redz, un līdz šim te varēja redzēt tikai, nu, neglīti uzrakstītus teikumus un deminutīvu kalnus. Neuzskatu sevi par skolotāju, un nekomentēju Delfos, bet piekrītu tiem, kas saka, ka katrs sevi cienošs autors tomēr cenšas sevi parādīt no labākās puses, īpaši publiskajā telpā, jo, kā jau autore pati teica, tā ir vieta, kur cilvēkiem dot zināt par savu garadarbu. Pat, ja tas ir tikai tāds viegls, niecīgs romāniņš par neko, autors ir autors, un darbs tur noteikti ir ieguldīts milzīgs, to arī taču neviens neapstrīd, bet tas, kā pati autore šeit to pasniedz... Ui.
Vēl īsti nesaprotu, kur tā ’uzdrīkstēšanās’, ja grāmata, pašas autores vārdiem, ir viegls romāniņš, kuram nav jādomā līdzi. Tikai tas, ka ir, nu, pieskāriens minoritāšu tēmai, uzreiz negarantē veiksmi. Lai jau raksta, ko grib rakstīt, bet, ja raksta par šādu tēmu, varbūt derētu to pavērst kaut cik sakarīgā prizmā, nevis maukt sūdu ’vaļas brīdim’. Nesaku, ka konkrētais darbs ir tāds vai šitāds, jo neesmu lasījusi (bet noteikti izlasīšu!) bet tas, ko es gribu pateikt, ir, ka neizskatās pārāk kvalitatīvi un vērtīgi. Un pašam autoram teikt, ka, jā, mana grāmata nav nekāda baigā vērtība- fu.
Bet jā. Personīgi te nav, ko ņemt, un autore arī neņem, kas labi, tā ka. Būs jāpiever acis uz pabriesmīgo noformējumu un jāatrod vaļas brīdis.