kodeeja
|
26.06.2012. - 20:38:26
Man gan vienmēr ir licies jocīgi, ka cilvēki, kuriem ir laba izglītība un iespējas tepat LV, piemēram, strādāt normālu darbu pa 300-500 Ls, tā vietā dodas uz Angliju vai vēl kādu citu Rietumeiropas valsti, lai izmestu savu izglītību papīrgrozā un strādātu par dažiem tūkstošiem eiro, stāvot pie konveijere vai lasot tomātus. Man gan drīzāk liekas, ka tādā situācijā dzīvot nozīmē būt šeit, bet pastāvēt tur...
Bet laikam tas ir atkarīgs no cilvēka un prioritātēm. Es labāk pelnu mazāk, darot to, kas man patīk, un es labprāt arī aizbrauktu prom no LV uz kādu citu valsti, taču mani vienmēr aptur tieši tas, ka pagaidām ir gaužām maza varbūtība tur strādāt cilvēkdarbu, nevis melno darbu [ man nepatīk šis vārdu apvienojums, bet citu uz sitienu nevarēja izdomāt ]. Turklāt nu nezinu, cik liela iespēja ir integrēties tajā pašā Anglijas sabiedrībā, ja Tu lasi zemenes un priekš vidusmēra angļa principā neesi gandrīz nekas. Ar tiem pašiem latviešiem un krieviem vien sanāk tusēt, tad kur ir tās laimes zemes noslēpums? Man liekas, ka nemainās nu gluži gandrīz nekas..
tikai pašsajūta un atrašanās kādā konkrētā sociālajā kārtā [?]