oomny
|
07.05.2012. - 19:59:50
Ne vienu vien cilvēku esmu uzklausījis, kuri saka - lai tak viņi savās mājās dara ko grib, bet kāpēc tas ir jāiet, jāsludina?! lūk, vajag šiem cilvēkiem stāstīt, ka tā nav nekāda sludināšana, nekaunība vai pārākuma demonstrēšana vai kas tāds, ka tā ir tikai nekautrēšanās no savas citādības un svētki, kā jau rune teica, tāpat kā citām "minoritātēm", motociklistiem un velosipēdistiem. svētki, kuri veicina minoritātes dialogu ar pārējo sabiedrības daļu (autovadītājiem vai heteroseksuāļiem) un sekojoši arī toleranci.
tas, ka tolerence nerodas uzreiz kā uz burvju mājienu, ir tikai dabiski. velosipēdistu kritiskās masas brauciens arī tiek pretrunīgi vērtēts gan no sabiedrības, gan no mediju, gan no pašu velosipēdistu puses, gluži kā praids, arī starp velosipēdistiem ir savi naysayeri, kuriem par kritisko masu ir līdzīgi viedokļi kā jums, draconus un eatmefast, par praidu. taču autovadītāju iecietība pret "velosipēdistu praidu" aug un "sūdu metēji" izzūd.
arī motociklistu oficiāli rīkotais, ar domi saskaņotais sezonas atklāšanas brauciens, kuram atšķirībā no kritiskās masas mediji un policija nevar piesiet huligānismu un sazinkovēl, daļā autovadītāju izraisa ņurdēšanu un "nu ko viņi tur izrādās" attieksmi; te gan man nebūs godīga viedokļa, vai šī ņurdēšana iet mazumā, jo esmu patālu no motociklistu scēnas.