nuko
|
17.03.2010. - 04:59:59
Gadās, ka ar latviešu valodu vien grūti iztikt LV.
Atceros vienu gadījumu pie zobārsta - viņš ar mani krieviski, bet es atbildu latviski un tā mēs kādas piecas reizes apmainijāmies katrs savā valodā kamēr viņš beidzot pārgāja uz latviešu. Labi, ka nesāka urbt tur kur nevajag.
Vienreiz Rīgas tirgū es prasi latviski, bet tā galīgi neko nesaprot, bet es tik latviski, kamēr kāda tantiņa blakus beidzot tai pārdevējai iztulkoja manis teikto krieviski.
Ja mani uzrunā krieviski, bet es atbildu latviski, tad bieži viņi pāriet uz latviešu valodu, bet ir arī izņēmumi. Tad es viņiem prasu, vai angliski vieglāk? Nē. Vairāk par savu dzimto valodu tā arī nav iemācijušies runāt. Izņēmums bija vienreiz Jūrmalas viesnīcā, kad viņiem bija vieglāk runāt ar mani angliski nevis latviski.
Vienreiz gan man sanāca dusmas un uzrakstīju sūdzību valodas centram. Tie taisīja izmeklēšanu un tajā uzņēmumā atrada septinus darbiniekus, kuriem bija viltotas vasts valodas zināšanas apliecības.
Žel, ka ar latviešu valodu vien ir grūti Latvijā. Bet kur tad citur lai vēl runā, ja ne LV?