User
Password

aptaujiņa veģetāriešiem / 20


cinkuriitis | 25.02.2008. - 12:41:52 | Views: 6710

Čau, veģetārieti! Man te vajadzētu, lai tu ļoti fiksi izpildi vienu virtuālu anketiņu. Aptauja ir anonīma, rezultāti tiks izmantoti manā zinātnieciski pētnieciskajā darbā par veģetārismu. Milzīgs milzīgs milzīgs paldies.
1.Tavs vecums:
a) ..-15 gadi
b) 15-20 gadi
c) 20-30 gadi
d) 30-.. gadi
2.Kāda tipa veģetārietis Tu esi?
a) vegāns
b) laktoveģetārietis (lietoju uzturā piena produktus)
c) ovoveģetārietis (lietoju uzturā olas)
d) ovolaktoveģetārietis (lietoju pienu un olas)
e) daļēji veģetārietis - reizēm lietoju gaļu
f) daļēji veģetārietis - reizēm ēdu zivis
3.Cik ilgi Tu jau esi veģetārietis?
a) ..-1 gads
b) 1-2 gadi
c) 2-5 gadi
d) 5-... gadi
e) vienmēr tāds esmu bijis
4.Kādi ir Tavi nākotnes plāni saistībā ar veģetārismu?
a) kļūt par vēl stingrāku veģetārieti/vegānu
b) mazliet vairāk lietot uzturā dzīvnieku valsts produktus
c) saglabāt pašreizējos ēšanas paradumus
5.Kādi ir Tava veģetārisma cēloņi?
a) veselības
b) ētiskie
c) negaršo gaļa
d) vardarbība pret dzīvniekiem
e) reliģija
Cits iemesls
6.Kā veģetārisms ietekmē tavu asins ainu?
a) pozitīvi
b) negatīvi
c) neietekmē
d) neesmu noskaidrojis
7.Kā veģetārisms mainījis tavu dzīvi? Uzraksti pāris rindas:
Replies (42)
123
-proximus- | 29.02.2008. - 21:18:52

godiigi sakot, man ir pilniigi vienalga kas ir tas, ko es eedu - respektiivi riktiiga cuucka, vai mazinsh siveeniitis... ka tik garshiigi un nosishanas procesu es neredzu...
holdenn | 29.02.2008. - 21:19:37

1)c
2)f
3)periodiski
4)a
5)b;d; cits
6)c
7)daudz retāk ir "pierīšanās sindroms", nav smaguma sajūtas pēc maltītes
psyho | 29.02.2008. - 23:13:21

1.b
2.b
3.d
4.c
5.cd
6.c
7. uz labo pusi
a-priori | 01.03.2008. - 14:33:01

1.c
2.f
3.b
4.c
5.a
6.d
7. pashsajuuta ir uzlabojusies nesalīdzināmi. vispār ir izdevies organismu diezgan labi iztīrīt ar ajūrvēdas palīdzību, jūtu, kas ir vajadzīgs un kas nav.un par gaļu - jūtu,ka nevajag.iesaku visiem pamēģināt periodiskas ajūrvēdiskās dietas.vienīgais kas nepatīk ir daudzie jautājumi kā un kāpēc šajā sakarā :)
bonifacijs | 01.03.2008. - 14:45:57

1. c) 20-30 gadi
2. d) ovolaktoveģetārietis (lietoju pienu un olas)
3. b) 1-2 gadi
4. c) saglabāt pašreizējos ēšanas paradumus - nu varbūt ar laiku vēl olas atmest, bet biezpiens un kefīrs garšo neprātīgi;
5. a) veselības; b) ētiskie; citi
6. d) neesmu noskaidrojis;
7. es to vairāk uztveru kā pašdiscplīnas pasākumu - vispār kautkāds conections starp to noslaktēto dzīvnieku ēšanu un domāšanu tomēr ir - prāts liekas nosvērtāks, tīri labāka iekšēja sajūta.
leonora | 01.03.2008. - 17:42:16

A manā skatījumā veģetērisma piekopšana nau sevišķi vajadzīga lieta.
Vajag ēst visu, ka sirds kāro tikai mērenās devās.
Galīgi atteikties no gaļas ir pat kaitīgi.
Tā vietā vajag samazināt nekvalitatīvus gaļas produktus, piemēram, desas, a lietot teļa gaļu.
Es cūkgaļu maz lietoju, dodu priekšroku vērša gaļai. īpaši vērša gaļa der zupām, cūkgaļa ir pārāk trekna.
Esu dzirdējuse, ka zivis itkā esot ļoti vēlamas, bet zivju taukos nogulsnējā dioksīns - kancerogēna viela kas izraisa vēzi.
Barojoties ar treknajām zivīm organisma pastiprināti tiek uzņemts šis te toksiskais dioksīns.
Visas olas arī nau vienādas (tāpat kā vīriešiem). Liela atšķirība esot vistu olām un paipalu olām. Vistu olas nemaz tik labas nau. Tur esot daudz holesterīns un vēl šis tas nevēlams, a paipalu olas stipri atšķiroties pēc sastāva no vistu olām. Paipalu olas esot īpaši veselīgas un vēlamas.


http://www.delfi.lv/news/national/pol...id=20394507
koijots | 01.03.2008. - 18:36:42

Leonora, tu tokš jau veca esi! Vai tev nav vienalga, kādas olas ēst - vistu vai paipalu? Tāpat drīz jāmirst! Un frigīda ar tu ,tokš , esot! Priekš kam tev tas viss?! Ēd ko sirsniņa kāro - vismaz kāds prieciņš! :))))))
leonora | 01.03.2008. - 18:44:11

Vai tad es rakstīju, ka ēdu tās paipalu olas?
Es tikai izglītoju tos veģetārisma piekopējus.
Esu dzirdējuse no speciālistim, ka ar to veģetārismu esot jābūt uzmanīgiem.

Kad pienāks laiks, tad arī mirsim.
Visam savs laiks.
Starp citu mirst arī jaunie. Sevišķi vīriieši.
psyho | 01.03.2008. - 19:09:14

http://www.goveg.com/feat/chewonthis/
kazis | 02.03.2008. - 09:26:53

Par to miršanu runājot nāk prātā vecais, labais stāsts par Medicīnas muzeju. Apmeklētājiem rāda stāv uz plaukta 2 burkas - vienā tīra plauša, otrā - nopīpēta melna. Stāsta morāle - pīpē vai nepīpē - tāpat abas plaušas uz viena plaukta.

leonora | 02.03.2008. - 11:29:15

esu dzirdējuse, ka piens esot pat ja ne guži kaitīgs, tad nevēlams pārtikas produkts.
Par graudu produktiem arī ir visāda informācija. Graudus dažas dienas pirms novākšnas apsmidzinot ar herbicīdu raundapu - lai vienmērīgak nogatavotos. Itkā šis te raundaps sadaloties kādā tur, salīdzinoši īsā laikā, a par dustu jau arī savā laikā tāpat uzskatīja, ber pēcāk atklāja, ka dusts nesadalās un ir īpaši kancerogēns.
Dāzeņus arī apsmidzina ar visādu ķīmiju. Lai neuzmestos kukaiņi, lai nepūtu u.t.t. Pastiprināti barojoties ar dārzeņiem un graudiem organismā tiek uzņemtas arī visādas ķīmiskās vielas.
Pat nezinu ko lai turpmāk ēdu!
zzigis | 02.03.2008. - 23:30:44

To "ķīmiju" tikpat (ja ne pat vairāk) izmanto arī mājlopu barošanai paredzētiem graudaugiem u.c. barībai, tapēc mājlopu miesā tad tie (vismaz daži noteikti) var sakrāties vēl krietni iespaidīgākās koncentrācijās nekā graudaugos un dārzeņos...
leonora | 02.03.2008. - 23:53:27

tieši tā, mīļais zigi!
Mājlopus vēl uzbaro ar augšnas stimulatoriem lai lopi pienemtos svarā ātrāk.
Vistu stilbi no ASV vai Holandes, tie kas tirgū ir saldēti un cenas ziņā ir vislētākie esot tieši šādi baroti.
Mencu aknu konservi esot gandrīz vai viena inde.
Olīveļļu iegūstot olīves arī apstrādājot at kaut kādu huiņju.
Varbūt kopumā nemaz tik traku nau, bet trūkst konkrētas informācijas.
šausmas, pilnigi nezinu ko lai bāžu rīklē!
sqare | 03.03.2008. - 05:59:42

:D Ekoprodukti, veikals
Ģertrūdes iela 5, Rīga, LV-1010
kuhtene | 09.03.2008. - 10:02:59

arī šeit parādījās uzskats, ka dzīvniekus ēst nevar, jo nevar taču nogalināt apēšanai. bet, piedodiet, no kurienes ir rasdies tas uzskats, ka augs nav dzīvs, vai ka auga dzīvība ir mazāk vērtīga par dzīvnieka vērtību?

manuprāt, jebkuras dzīvības formas dzīvība ir vienlīdz vērtīga un nogalināšana ir un paliek nogalināšana. jā, un es ēdu gan dzīvniekus, gan augus
zzigis | 09.03.2008. - 14:47:37

Nu bet protams, ka nevar tik ļoti vispārināt un absolutizēt.. Tad jau jebkura dezinfekcijas līdzekļu lietošana būtu tīša masveida slekpavība..
Veģetārismam katram ir savs pamatojums. Mans, piemēram, ir - man nav tiesību nodarīt pāri citām saprātīgām un/vai jutīgām būtnēm, t.sk., protams, nevēlos būt par šādu būtņu nogalināšanas pasūtītāju..
Lai vai kā, katrs cenšas rast savu formulējumu tam, kapēc neēst gaļu utml. produktus.. Viens no interesantākajiem, ko esmu dzirdējis, ir - "es neēdu neko tādu, kam ir seja vai māte" (tulk.)
kuhtene | 10.03.2008. - 12:47:57

augi arī jūt. pie tam lieliski atšķir mehānisku bojājumu, kas ir radīts kādam ejot garām un aizlaužot lapu vai mehānisku bojājumu, kas radies kādam kukainim graužot. atšķirīgas ir auga reakcijas. vispār masu slepkavība ir ne tikai dezinfekcijas līdzeklis, bet pat jebkura produkta termiska apstrāde.

un neēst to kam ir seja vai māte ir neēst neko, jo vecāki ir jeb kam, kas ir dzīvs.
maikls | 10.03.2008. - 14:37:00

Bet vai kuhtene ir padomājis par to, kāpēc augi veido augļus? Tāpēc, lai dzīvnieki, tajā skaitā cilvēki, tos apēstu un izplatītu sēklas. Augi veido augļus, lai tie tiktu apēsti. Turklāt gatavi augļi (tajā skaitā ogas) un arī rieksti paši nokrīt no auga, kad ir gatavi - kādas gan tur sāpes augam?

Labība tiek kulta tad, kad augi ir sausi, nokaltuši, vairs nav dzīvi. Kādas gan tur sāpes? Tas pats ar daudziem dārzeņiem un pākšaugiem, kurus bieži vien vai pārsvarā novāc tad, kad auga dzīve jau ir beigusies.

Bet gaļu gan neviens negrib ievākt no dabīgā nāvē mirušiem dzīvniekiem.

Turklāt dzīvnieki, lai no viņiem varētu iegūt gaļu, pirms tam apēd ļoti daudz augu. Ja augus ēd tieši - bez dzīvnieku starpniecības - tad savas dzīvības uzturēšanai izmantoto augu daudzums ir daudz mazāks nekā tad, ja uzturā lieto gaļu.
kuhtene | 11.03.2008. - 13:00:27

augļi... ne visi augļi tiek radīti apēšanai. sēklas izplata arī vējš, ūdens un daļau augu tās ir pat tādas, kas izplatās ieķeroties dzīvnieku apmatojumā.

bet ēsti jau tiek ne tikai ne tikai augļi, arī lapas stumbri saknes (un tad augs ir dzīvs nevis miris), tā pat ēd arī diedzētus graudus, kas pēc būtības ir zīdaiņu masu slaktiņš.

savukārt par dzīvniekiem runājot, ir arī tādi dzīvnieki, kas barojas ar citiem dzīvniekiem vai ar dabīgā nāvē mirušiem dzīvniekiem un, piemēram, vēži pat skaitās delikatese.

un uzskats, ka ēdot augus, izmantoto augu daudzums ir mazāks ir tikai šķietams. ir jārēķina nevis indivīdos, bet gan enerģijā un rezultātā nebūs vairs nekādas atšķirības.
maikls | 11.03.2008. - 16:29:27

Labi, rēķinām enerģijā: lai iegūtu dzīvnieku izcelsmes produktus, kas dod 1 kcal, tiek izmantoti augu izcelsmes produkti, kur spēj dot vidēji 29 kcal, - šī attiecība, saskaņā ar ASV Lauksaimniecības departamenta datiem, ir 1:14 pienam, 1:26 olām un 1:54 liellopu gaļai.

Tātad, rēķinot enerģijā, atšķirība liellopu gaļai ir 54 reizes. Un tas ir loģiski, jo gandrīz visu apēsto dzīvnieks izmanto savas dzīvības procesu uzturēšanai, nevis masas palielināšanai. No tā, ko apēd dzīvnieks, tikai kāda desmitā daļa tiek izmantots muskuļaudu, taukaudu "ražošanai".
123
© Gay.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Contacts  |   Advertise  |   Terms of Service  |  Privacy Policy  |  

Our website uses cookies. If you continue navigating we consider that you accept their use.