gr8
|
26.06.2016. - 01:33:24
Jožiku atceros no mūsu tikšanās Mozaīkas rīkotajā Z-svētku pasākumā 2013. Viņa acīs bija jaušams dzīvesprieks un sajūsma. Viņš nepārtraukti smaidīja! Pati biju tikko atgriezusies no Spānijas, kur man bija iespēja pastrādāt veco ļaužu un cilvēku ar īpašām vajadzībām aprūpes centros. Situācija ir diezgan nesalīdzināma, kā pret šādiem cilvēkiem attiecas tur, un, kā pie mums. Jožiks var tikt uzskatīts par sava veida ikonu šajā portālā. Viņš bija aktīvs diskusijās, ieinteresēts atbalstīt mūsu kopienu kā vien spēdams. Un man ir patiešām grūti saprast šādus komentārus:
ja vien mana atmiņa nekļūdās, viņš bija heteroseksuāls, un pats man bija to apstiprinājis. viņš bija hetoroseksuāls cilvēks, kurš, jā, satusēja ar latvijas lgbt kopienu, iesaistīdamies interneta cīņās šajā forumā un apmeklēdams vienu otru pasākumu.
vai šie viņa nopelni ir kaut kas tik ievērojams, lai mēs pēc viņa nāves veltītu viņam rakstus, diskusijas un komentārus tā, it kā viņš būtu bijis latvijas lgbt kopienas ikona? vai viņa nopelnus padara ievērojamākus viņa invaliditāte?
bet, draugi, man šeit nav skaidra viena lieta. kāpēc mēs tik ļoti skumstam par viņa aiziešanu, piedodiet, aizripošanu viņā saulē?
oomny, tu laikam pazīsti dafiga heteroseksuāļus, kas tik dedzīgi cīnās par LGBT tiesībām un iesaistās akcijās. Tev nav skaidrs, kāpēc mēs tik ļoti, taviem vārdiem sakot, skumstam par viņa aiziešanu? "Aizripošanu"?? Ļauj paskaidrot. Zini, jo ir sāpīgi zaudēt cīņubiedrus. Kaut nelielai empātijas kripatiņai (arī veselā saprāta) vajadzētu būt katrā. tu un vēl te daži indivīdi, acīmredzot, ir izņēmums.
Paldies
bisou par romantiku.