clearwater
|
15.03.2016. - 20:32:19
No savas pieredzes, jāsaka, ka zinu diezgan daudzus homoseksuālus cilvēkus, kuri dzīvo aiz heteroseksuālu cilvēku izkārtnēm. Pārsvarā tie ir cilvēki, kuri dzimuši pirms 90jiem. Statistikas dati gan noteikti nav pieejami. Man ir vienmēr bijis interesanti klausīties šo cilvēku stāstos, kāpēc viņi dzīvo tā, kā dzīvo. No visa tā esmu sapratis, ka tas ir tieši šo baiļu iespaidā, bailēm no sabiedrības reakcijas.
Visi, ka šeit saka, ka ir pohujisti, var jau būt, bet vai tiešām, no brīža, kad apzinājāties sevi, jutāties jau tik pohujistiski un nebija tāds periods, kad baidījāties par to, ka kāds uzzinās? Neticu.
Es sāku aprast ar savu orentāciju, kad biju Skotijā, tur sabiedrība ir ļoti toleranta, pat koledžās ir domubiedru grupas. Šobrīd, pēc 5 gadiem, esmu nonācis līdz tādam stāvoklim, ka mēģinu sevi pārvarēt brīžos, kad tiek jautāts par manu draudzeni, mēģinu pierast atbildēt, ka man ir daraugs. Šeit gan es nerunāju par draugiem un ģimeni, jo tie tika informēti jau Skotijas laikos.
Bet par to sabiedrību, atceros, kad vēl sēdēju skapī un lasīju visus tos komentārus pie tvnet rakstiem, gribējās nošauties. Un jā, sabiedrības viedoklis ir svarīgs, jo mēs esam sabiedriskas būtnes un visi vēlamies būt iekļauti, parasta psiholoģija. Bet nu man jau šķiet, ka vismaz mana gada gājuma cilvēki un jaunāki, ir ļoti toleranti, vismaz man nav nācies saskarties ar negācijām no saviem biedriem.