airrunner
|
28.03.2013. - 17:09:04
Es daļēji piekritīšu Daniēla domai par to, ka profili ir kā preces lielveikalā, un esmu manījis, ka ir cilvēki, kuri rada šādu iespaidu par viņu profiliem - gluži tā kā mēģinātu sevi reklamēt. Kaut gan … Kā gan mūsus rastos vēlme kādam uzrakstīt, ja nebūtu profilā kas tāds, kas radītu interesi par šo personu?
Personīgi šo tematu “Perfekts profils” saskatu līdzigi kā “Perfekts partneris” vai tamlīdzīgi. Tas ir ļoti atkarīgs no paša cilvēka, rakstura, temperamenta un ARĪ mirkļa, ko pirms manis jau diskusijā ir minējusi spridzekliits.
Biežāk cilvēki tieksies profilā parādīt to, ko citi vēlas redzēt jebšu tiekties uz popularitāti, kas arī rada šo ideju par “perfekto profilu”. Personīgi esmu “perfektā profila” noliedzējs, jo tas rada vērtēšanas sistēmu - kāds ir labāks par citiem, šajā gadījumā, profils.
Skatos uz profiliem kā uz cilvēku raksturojumiem, kurus viņi vēlas parādīt pārējiem portāla cilvēkiem. Vieni, kuri īpaši nejūsmo par popularitāti, godīgi raksta par sevi, citi - eksperimentē ar cilvēku piesaistīšanu, biežāk, reklamējas, citi nejauši kļūst populāri, jo atbilst kādam pieņemtam ideālam - tā piesaistot cilvēkus. Īsāk -- vienam - publiska dienasgrāmata, otram - reklāma. Tiesa gan mēs reti kad rādīsim citiem savas tumšās puses, bet tās var būt noderīgas, kad vēlies, lai piesaistītu cilvēkus, kuri skatās “savādāk” (nepārprast!).
Bet no otras, profila skatītāju puses, es piekrītu tam, ka profilam, lai tas ieinteresetu ir savas prasības: bilde, kaut kāds raksturojums un sīkumi, kas piesaista. Cik es esmu pamānījis vīriešiem tās visbiežāk ir bildes. Bildes, kuras atbilst ideālam, kas tiek taurēts pa TV, netu utt. vai kaut kas kails. Bet sievietes, kuras šajā gadījumā apbrīnoju, ņem vērā arī tādus svarīgas lietas kā raksturs, intereses, personība, gaume utt. (kaut gan vienmēr var būt izņēmumi).
Bet uz Rudzupuķes ierakstu, ko iekopēja, oomny, es skatos kā uz nepārbaudītu pirmo iespaidu, aiz kura var slēpties arī citas lietas, jo, kā izbijis sludinājumu analizētājs, zinu, ka ir cilvēki, kam patiesībā tikai sekss neinteresē, bet, lai piesaistītu attiecīgajā sabiedrībā cilvēkus, viņi tā raksta. Un vēlāk paši cieš.