escape
|
31.07.2012. - 21:02:39
Brīnum, vai esi padomājis par to, ka laikā, kad Tu, iespējams, atgriezīsies, vairs nebūsi tik jauns?
Prieks par tiem, kuriem svarīgāk ir darīt to, kas tīk. Priecājos arī par tiem cilvēkiem, kuriem nepatīk pakļauties, kā arī par tiem, kas saprot, ka nav ko ņemties pa tām ārzemēm.
Brīnumiņ, nepamet mūs un, lūdzu, piedod man par atbildi, kas nav saistīta ar Tavas diskusijas tēmu.
Ziya te bija ieminējusies par cilvēkiem, kuri necenšas runāt latviski. Tad nu lūk, Tu pati varētu iet ellē! Tu nemaz nerunā [neraksti] latviski. Ar kādām tiesībām Tu vispār drīksti kādam kaut ko pārmest, ja pilnīgi visi vārdi, ko esi šeit rakstījusi, izņemot tos, kuri ir pareizi sakritības/nejaušības dēļ, ir nepareizi?. Es vai nu rakstu ar garumzīmēm, nerakstu vispār, vai mirstu. Ja es būtu Ziya, sen būtu beigts. Latviešu valodas pareizas rakstzīmes iespējams ievadīt ar pilnīgi jebkuru ierīci, kas nodrošina teksta ievadi. Pat ja ir slinkums vai kāds cits šķērslis sistēmas iestatīšanai, ir neskaitāmas datorprogrammas jebkurai datora/tālruņa operētājsistēmai un tīmekļa vietnes, kas ļauj ievadīt latviešu valodas rakstzīmes, vai pat reāllaikā pārveidot Tev ierasto rakstības veidu par pareizu. Tavai rīcībai nevar būt nekāda attaisnojuma. Kāpēc man, kā cittautietim, vienmēr jālieto gramatiski pareiza valoda, bet Tev nē? Tas nav godīgi. Tu necieni savu valodu. Tu to iznīcini. Tu neesi šīs daiļās valodas cienīga. Diemžēl jāatzīst - Tu tāda neesi vienīgā, tādēļ tas viss domāts nevis Tev personiski, bet gan visiem tādiem „latviešiem”.
Tāpat, savus tautiešus – krievus, kuri, dzīvojot Latvijā, nav iemācījušies valsts valodu tikai sava slinkuma [atļaušos to salīdzināt ar Ziya slinkumu] dēļ, es deportētu uz elli (Krievzemi). Ziya statistikā esmu pieskaitīts pie krievu tautības cilvēkiem, bet neesmu sastapis nevienu latvieti, kuram piemistu mans latviskums un patriotisms. Tādi ir visi (protams, ne tik traki, kā es) krievi, kurus pazīstu. Ziya, tās ir Tavas dusmas, kuru iespaidā es šo rakstīju. Es nevienu neaizstāvu, esmu pret visiem, jo pilnīgi neviens nav bez vainas.