alvils
|
27.09.2015. - 01:51:21
Man psihoterapeite beidzot izrakstīja Valdoxan, lai gan visu laiku teica, ka pie zālēm nav jāķeroties, jācenšoties tik ar dzīvi galā. Valdoxan esot pirmās zāles, kas ir ļoti maigas un nerada sirdsdarbības vai potences problēmas, kā aŗī uzlabot miegu un pat kognitīvās spējas. Pagaidām vēl neesmu sācis lietot. Pirmkārt, jāiziet aknu pārbaudes. Otrkārt - pēdējā mēneša laika bija uzradies susuriņš un tas dzīvi darīja daudz, daudz gaišāku. Tagad liekas, ka viņu pamazām pazaudēju un nu laikam būs īstais laiks ķerties pie zālēm.
Man jau liekas, ka dzīves gaišumu nosaka darbs un attiecības. Ja ar abām lietam ir OK, tad gaišums arī būs. Ar darbu var būt grūtāk. Ar attiecībām gan jaunam, glītam džekam vajadzētu būt visam kārtībā. Nu nesapratīšu, kā tāds džeks var iekulties vientulībā. Man vienīgais kritērijs, kuru nepiedodu, ir partnera vecums, lielais gadu skaits, tas ir vienīgais, ar ko nevaru samierināties. Viss pārējais ir nieki. Vai tiešām jābūt tik izvēlīgam?
Šķiet, ka visgrūtāk ir noteikt, kur ir objektīvas problēmas darbā un slinkums un kur ir depresija. Kaut kā atšķirt šīs abas dažādās lietas. Abas lietas izskatās gandrīz vienādi un arī abām ir vienāds rezultāts - pastāvīgas neveiksmes. Bet tomēr risinājums katrai no tām ir cits. Nu nevar ar tabletēm izārstēt to, ka neinvestē pietiekoši daudz laika savu spēju attīstīšanai.
Grūti kaut ko ieteikt pret frustrāciju darbā. Es pats mēģinu iegūt nākamo izglītības līmeni un rakstot nobeiguma darbu parādās kādi jauni apvāršņi. Varbūt ir vērts domāt par PhD, mūsdienās šādas lietas sāk novērtēt un ja iekļaujies sistēmā, tad ir atdeve no ieguldītā darba. Tad iznāk vairāk vai mazāk darboties kā uzņēmējam un būt pašam atbildīgam par saviem panākumiem.
Man personīgi tā ir liela izvēle - lietot zāles vai nē. Lielākas problēmas man sagādā darbs - kas pēdējos gados kļuvis nepatīkams, nav prieks par padarīto, daudz lietas liekas pārāk sarežģītas vai arī iedomājos, ka tās ir bezjēdzīgas (lai gan izrādās, ka nav). Tā nu nezinu - vai man ir depresija, vai arī vienkārši slinkums un nepareiza attieksme pret darbu un dzīvi. Varētu jau lietot AD, bet ja nu man nav depresijas, tad nejutīšu uzlabojumu un iedomāšos, ka jāpāriet pie smagākiem AD un lielākām devām un tam visam beigas var būt tikai dārzeņa stāvoklis un mitināšanās kādā pansionātā, labākā gadījumā. Nejēdzīgi. Depresiju rada samēra skaidri zināmi fizioloģiski un ķīmiski procesi, bet nez kāpēc ārsti tos vēl nemāk izmērīt un tā nu vadās pēc cilvēka uzvedības un sajūtām, lai noteiktu slimību.