airrunner
|
06.06.2012. - 03:38:32
Idejas par tēmu:
* Normāls ir subjektīvs jēdziens.
* Vienam kaut kas ir normāls, citam vairs nē.
* Mēs parasti skatāmies, kas ir normāls atkāpjoties no ideāliem un tos padarot mazāk "ideālus", lai neliktos pašam, ka uzliek pārāk "augstu" latiņu.
* Ja tev paskatoties spoguli tas, kā tu izskaties šķiet nešķiet normāli, tu esi uzlicis latiņu pārāk augstu.
* Esmu saskāries, ka ir divi veidi, kā veidojas tas, kas ir normāls. Viens - cilvēkam normāls ir tas, kas viņa sabiedrībai ir normāls, t.i., viņa normalitātes jēdzienu ietekmē sabiedrība, kurā viņš atrodas, kaut viņš to visticamāk noliegs. Vai arī viņš pats definē, kas ir viņam normāls un pieņemams, un pats tiecas uz sabiedrību, kur ir līdzīgas normalitātes vērtība.
Visbiežāk sākumā cilvēka jēdzienu normāls vispirms definē apkārtējā sabiedrības, bet, ja vēlāk izveidojas raksturs, tad arī var mainīties šī jēdziena definīcija.
* * *
Piemēram, man šķiet, ka normāli ir nemelot savai sievai par savu seksuālo orientāciju un neveidot neveiksmīgas attiecīgas, cenšoties parādīt sabiedrībai, ka, lūk, es esmu normāls - tāds pats kā visi citi.
Bet, rakstot par iepazīšanos, domāju, ka visnormālāk būtu iepazīties reāli, jo tas vairāk varētu rast izpratni par otru cilvēku un veidot arī kādas saites, bet domāju, ka šis variants izpaliek .. Otrs ir meklēt interneta sludinājumos, sarakstīties un kaut ko skatīties.