User
Password

krīzes ēdieni


lavieboheme | 20.02.2012. - 20:47:46 | Views: 11409



Nevilšus pēc darba sanāca aizdomāties, kāds ir Jūsu krīzes vai slinkuma ēdiens?
Kad ledusskapī svilpo vējš vai gluži vienkārši roka neceļas gatavot, ko prātīgu..? :)

kā ir, jautrie pavāri :D
Replies (99)
rb | 20.02.2012. - 21:29:31

Bieži izglābj apslēptie dārgumi-zemesrieksti, lazdu rieksti un valrieksti
lavieboheme | 20.02.2012. - 22:00:33

bet nu zinies..tad tie tiešām ir dārgumi.mūsdienās..rieksti nav lēta manta :D
erix90 | 20.02.2012. - 22:12:01

Ak dies - Senais un labākais ēdiens, par ko jāsaka, paldies, Vāciešiem ir un paliek kartupelis, - cik daudz veidos to var sagatavot... Cepts, vārīts, biezenis, zupā, pankūkas u.c. ja nedaudz kaut ko piepērk klāt, var tādus meistartiķus taisīt, ka pirkstiņi vien jālaiza :D
rb | 20.02.2012. - 22:20:57

Dārgie lazdu rieksti mīt Latvijas valsts mežos un valrieksti man apbalvojums pēc cīņas starp e-talonu un kājām
lavieboheme | 20.02.2012. - 22:26:54

erix : :D Bet ar tupeņiem ir smaga problēma.. :D mizošana.. kartupeļu pankūkas... mmm... ideja rītdienas vakariņām.. :D
tātad..pagaidām sanāk... kartupeļi ar riekstiem :D

idejas idejas??

rb: domā, ka ziemā kāds rieksts atradīsies lv mežā :D varbūt čiekurs
Tev vērtīgs apbalvojums.. darbā valriekstus saucam par smadzenēm
aspectintime | 20.02.2012. - 22:30:24

laikam jau japiekrit kartupelis un nu musdienigi makaroni izvariti
bet nju ja ’zhratj savsem necevo’ tad var ari maizi ar udeni
vispar laba diskusija

Jaizvara no cirvja zupa vai nu ka vinsh tur labak jau protams ziemas zabakus izvarit bet javara bus ilgi lai ada kluutu edama
ha ha ka iedomajos uzreiz reka parauj
ko | 20.02.2012. - 22:37:46

Man parasti krīzes laikā sagribās ko saldu. Tad nu studiju gados, kojās dzīvodams, iebēru cukuru ēdamkarotē + pilienu ūdeni. Tad uz gāzes cepinu. Var jau likt uz jebkādas karstas pamatnes, bet labāk uz uguns, jo veidojas brūns karamelizēts cukurgailis. Pēctam SŪKĀJU.
lavieboheme | 20.02.2012. - 22:44:08

aspectintime : galvenais netaisīt sieriņu zupu :D varētu mēģināt sālsūdenī gatavotu sīpolu vai burkānu pagatavot... kas vēl vnm visiem ir mājās?? no miltiem uztaisīt klīsteri? :D var mēģināt sajaukt dažāda veida nesavienojamus graudaugus... makaronus ar rīsiem un auzu pārslām, piemēram :D

ko : :D ideja ideāla... un visai elementāra, bet pats smieklīgākais sanāk.. ka būtībā Tu sūkāji karoti :D
nu bet garšīgu, bet karoti
ko | 20.02.2012. - 22:47:40

"Sūkāju" varbūt nav īstais apzīmējums, tomēŗ kad karote atdzesēta, sanāca tāds mazs našķis ar kuru sevi palutināt.
amazing | 20.02.2012. - 22:48:07

Ja ledusskapī pakārusies pele, diez vai izdosies no tās ko pagatavot. :D

Rekomendācija - ja ir neregulāri ienākumi, veidot sausās un konservētās pārtikas rezerves.
lavieboheme | 20.02.2012. - 22:51:27

amazing : konservēta pele savā sulā...
rb | 20.02.2012. - 23:03:19

Un mūs jau vienmēr vēl saule baro... kad bankrots
lavieboheme | 20.02.2012. - 23:04:34

rb: šobrīd tad mums ir diēta :D platuma grādi nav tādi, diez ko spoži
rb | 20.02.2012. - 23:27:11

lavieboheme:pie lustras piekar lielu apelīnu, būs i diēta, i spožums
aspectintime | 20.02.2012. - 23:53:07

ha ha ha nee nu palasot sitos reali var palikt ar vedera sapem
:D
shita man liekas ir viena no pozitivakam diskusijam visa portala:D

labais
goldingietis | 21.02.2012. - 01:24:13

rb > tātad Tu esi iemācījusies sagādāt sev iztiku fotosintēzes procesā? :D Ak jel, laimīgais cilvēk! ;) Kaut būtu arī pašam tādas prasmes..
Bet klips, jā, ir OK! :) "Vella Kalpi" arvien ir uzdzinuši apetīti; jo īpaši tas: "Un tagad sākt ar maz’ cūciņ’! Cūciņ!!" :D

Tomēr arvien vismaz pagaidām man jēdziens "krīzes ēdiens" saistās ar zeltaini apceptām ’Lidiņa’ friškām, krējumā aizdarītu sīpolu mērci, vienu vai divām sulīgām kotletītēm & kraukšķīgu, marinētu gurķīti; karoč - ar visu to, ko negaidot un tā pēkšņi "uz-vietas-te-un-tagad-pusdienu-krīzes" gadījumā iegribas diennakts maiņas laikā apmēram tā ap kādiem +/- 14iem vai 15iem..
(kalorijas un/vai holesterīnu cēli atļaujos neskaitīt; galu galā pēcgalā diezgan liela varbūtība, ka tāpat miršu no sirds & asinsvadu slimībām - vienalga, ar vai arī bez "friškām")

Bon appetit! :D
(āāāā, ja kas - tad arī Dž. Darela grāmatu stāstos atgadās teksta pasāžas, kuras tā vien liek sākt siekaloties un lūkoties uz pieliekamā pusi.. ;) )
janisl202 | 21.02.2012. - 01:26:29

Ja gribas paēst lēti un garšīgi - tad vislabākais risinājums ir kartupeļu pankūkas - tām pēc labākās receptes vajag tikai kartupeļus, eļļu, sāli un maltus melnos piparus. Tiesa - liela noņemšanās ar kartupeļu rīvēšanu, tādēļ ja gribas slinkot - tad drīzāk būtu jācep plānās pankūkas - milti, ūdens, eļļa, sāls un mazliet cukura.

Tiesa gan - ja gribās ļoti garšīgi paēst, tad jārēķinas, ka tas izmaksās visai ievērojami un prasīs pietiekami daudz darba arī... Ne velti veci cilvēki vienmēr piekodina - meklē tādu sievu, kas labi prot gatavot Kaut kad es laukos kaimiņienei izstāstīju par vienas plātsmaizes recepti, ko es cepu - viņa teica - ka tad jau tev sievu nevajag
oomny | 21.02.2012. - 02:58:07

piparus kartupeļu pankūkām - fūūi. nevajag. manuprāt. bet par gaumi nestrīdas.
neesmu nekad mēginājis taisīt bez miltiem, vai ticis cienāts ar tādām. tādas taisot, daļa šķidruma ir jānolej. kā ta’ lies ārā labu mantu! izliet daļu produkta (kartupeļa) - nē, tā ir buržuāziska gastronomiska izvirtība, nevis krīzes recepte.

jāni, nez kāda būtu bijusi tavas lauku kaimiņienes reakcija, ja tu šai būtu pateicis "jā, sievu man nudien nevajag, man ir vīrs!"
vaciete | 21.02.2012. - 06:03:16

Mans iecienītākais krīzes ēdiens ir konservēti zaļie zirnīši, smalki sagriezts gabaliņš sīpola, majonēze un sāls + pipari vai vegeta. Tas tāds fiksais salātu variants
Bet vispār laba padarīšana ir olas. Cietvārītas, mīkstvārītas, ceptas no vienas vai abām pusēm, olu kūltenis, omlete..fiksi pagatavojamas un izsalkumu labi nosit.
Ir arī ēsta baltmaize ar majonēzi un piedzerts buljons.
stelss | 21.02.2012. - 07:01:05

Nu ja kādreiz slinkums uz veici čāpot bijis, man vienmēr ir iepirkts vairumā Kēksa maisījuma milti. Izcepu pa fikso pankūkas. Bet pēdējā laikā kaut kā nav sanācis. Gaļa saldētavā ir vienmēr. Nu vēl nebaltām dienām - mazās baranciņas, (iet uz beigām, jo bija vēlme prosta čoto pagrauzt) šokolāde, ir vienmēr gulējuse ledusskapī, nu drīz jāiet uz Neto pēc jaunām kastēm.
Bet pārsvarā pārtieku tikai no gaļas...
© Gay.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Contacts  |   Advertise  |   Terms of Service  |  Privacy Policy  |  

Our website uses cookies. If you continue navigating we consider that you accept their use.