Логин
Пароль

Esmu pillā. Kam par šo tematu ir kas sakāms?


koijots | 22.11.2008. - 12:41:56 | Дискуссия прочитана 4302 раз

Nu vot, ņēmu un izlaku šampi! Man tagad forši! Kas grib kaut ko pateiktbpar šo tēmu? :-)))
Ответы (22)
12
ginoro | 22.11.2008. - 12:50:01

Es arī nolēm aizbrist pa tālāko ceļu iepirkt dažas sildāmvīna buteles un pāris porterus. Kas gan ir viens šampanietis. Ņi v adnom glazu .      
koijots | 22.11.2008. - 12:51:58

Bet man pietiek. es jau patiesībā neesmu nekāds ajkoholiķis! Man tagad forši!     Ginoro, varēji jau mani atbloķēt, lai arī tavā diskusijā varu ko ierakstīt!    
ginoro | 22.11.2008. - 12:54:27

Ok atbloķēšu.
koijots | 22.11.2008. - 12:55:36

Un, kad es pillā, man gribas sex. ieliku sludinājumu gribuļos ar sava daikta bildi. Piesakās jau, bet tikai no Rīgas. un visi slinki, neviens negrib atbraukt> Un es tāds pats, nekur braukt negribu, gribu, lai manklāt piebrauc!    
koijots | 22.11.2008. - 12:56:58

Ja gadītos kāds pudeles brālis, varētu otru šampi izlakt, nemaz i seksu nevajadzētu!    
venuss | 22.11.2008. - 12:58:01

Mana pieredze saka ,- tikai ne šampanieti ...    Un ja vēl kopā ar kaut ko stiprāku , tad ir kā vecam Taizelam - "dūšigs pats, bet kājas tam švakas .." Lai šampis paliek Jaungadam kopā ar Kremļa kurantiem    
ginoro | 22.11.2008. - 12:58:22

pie vienas reizes velos lai mani atbloķē šie profili un apsolos vairs nelikt zemāk par 10

appolon23
bedbojus
dubultnieks
eimsis
euio
exs
gebels
nikon2007
priede
slumpy
swissmann

nekā personīga.
koijots | 22.11.2008. - 13:03:16

Venus, ’Ti ne prav"! Man arī ir bēdīga pieredze ar šampi - kad vienu nakti pavadīju vemdams, pusgadu tam virsū neskatījos. bet tad atklāju, ka tas vislētākais "Sovetskoje igristoje", kuru Maximā pārdod par 1,11 Ls, citur par kādiem 20 santīmiem dārgāk, ir pats garšīgākais (nu, vismaz priekš manis) un no tā pilnīgio nemaz nesāp galva!       
venuss | 22.11.2008. - 13:17:05

Koijot ! Iesaku "Pērses dzirkstošo " i galva nesāpēs . Kad man kāzās aptrūkās īstais šampis - salēja to bērnu dziru . Un neviens pēc tam neko nesaprata ko dzēris, kurš īsto , kurš ne .    
koijots | 22.11.2008. - 13:20:29

Esmu to izmēģinājis! Man tomēr vajag, lai mazliet iesistu pa galvu! :D . un tas " Sovetskoje igristoje" ir priekš manis ideāls - gana garšīgs, top jaut         rs prāts, bet paģiras nemoka un galva nesāp! :D
ginoro | 22.11.2008. - 13:32:43

Šampanietis no citiem vīniem atšķiras ne tikai ar miljoniem sīku burbulīšu un īpašo ražošanas procesu, bet arī ar cenu, jo par labu šampanieti ir jāmaksā. Un daudz jāmaksā.

Rīgas veikalu plauktos dzirkstošos vīnus ar “Rīgas šampanieti” priekšgalā var atrast par visdažādākajām cenām, taču daudz mazākā izvēlē veikalos sastopami īsti augstas kvalitātes šampanieši. Šampanietis nav ikdienas prece, tas ir svinību un prieka dzēriens.

Par šampanieti kā luksusa preci runā tie, kam svarīga ir pudeles cena un tie, kuri prot novērtēt arī pudeles saturu. Protams, ir arī tādi, kas smīkņā, ka, piemēram, pudele elitārā “Moet & Chandon” šampanieša garšas ziņā nemaz tik ļoti neatšķiras no daudz lētākajiem dzirkstošajiem vīniem.

Jāsaprot, ka šampanieša ražotāji pārdod ne tikai to, kas ir pudelē, bet arī sajūtu un tēlu, kas nāk līdzi šampanietim. Tādēļ bieži vien sastopamies ar to, ka pasaulē šikākie šampaniešu zīmoli regulāri nodarbojas ar elitāru pasākumu un saietu atbalstīšanu, padarot šampanieti par neatņemamu elitāru pasākumu sastāvdaļu.

Īsta šampanieša vērtību netieši ceļ arī tā pasniegšanas un baudīšanas veids – vidējas klases šampanietis elitārā sabiedrībā nav pieņemams, tādēļ svarīgi ir “atzīmēties” ar daudz jaudīgāku un lepnāka nosaukuma pudeli, kam starptcitu arī cena nav mazsvarīga. Jo augstāka cena, jo labāks un ekskluzīvāks šampanietis.

Šī gada sākumā ASV biznesa žurnāls “Forbes” apkopojis aizvadītajā gadā ekskluzīvāko un dārgāko šapmaniešu sarakstu un par pasaulē dārgākajiem kronēti slavenie “Krug” zīmola dzērieni:

Visdārgākais šampanietis: Krug, Clos du Mesnil 1995, cena 750 USD

Dārgākais “Blanc de Noir” (no sarkanajām Pinot Noir un Pinot Meunier vīnogām): Bollinger Blanc de Noirs Vieilles Vignes Francaises 1997, cena 400 USD

Dārgākais “Rosé” (rozā): Dom Pérignon Rosé 1995, cena 350 USD

Dārgākais “Blanc De Blanc” (no baltajām Chardonnay vīnogām):Salon 1995, cena 242 USD

Dārgākais “Vintage” šampanietis (tiek izmantota īpaši labvēlīga viena gada vīnogu raža): Krug 1990, cena 224 USD

Dārgākais “Non-Vintage” šampanietis (tiek izmantotas vīnogas no dažādu gadu vīnogu ražām, līdz ar to uz etiķetes netiek minēts vīnogu novākšanas gads): Krug Grand Cuvée, cena 172 USD

Dārgākais dzirkstošais vīns: Ca’Del Bosco, Cuvée Annamaria Clementi 1993, cena 154 USD

Izsolē visdārgāk pārdotais šampanietis: Louis Roederer, Cristal Brut 1990, Millenium 2000, Methuselah (6L), cena 17 625 USD

Daļa no pasaulē pazīstamākajiem dzirkstošajiem dzērieniem pieejama arī Rīgā un to cenas veikalos sākas no 20.00 Ls par pudeli. Pudele “Moet & Chandon Dom Pérignon Vintage 1998” universālveikalā “Stockmann” maksā 95.00 Ls, taču tas nebūt nav dārgākais galvaspilsētā nopērkamais šampanietis.

Papētot vīna veikalu plauktus, var atrast arī daudz dārgākus eksemplārus, piemēram, veikalos “Dionīss” pudele ekskluzīvā “Krug Rosé” šampanieša maksā nieka 164.99 Ls, bet nedaudz pieticīgākais “Krug 1988” ir lētāks - 99.99 Ls. Savukārt vīnu veikalā “Interbaltija Arka” nopērkamais “Moet & Chandon Dom Pérignon Rosé 1995” maksā 206.65 Ls. Galvaspilsētas veikalos nopērkami arī tādu zīmolu šampanieši kā “Veuve Clicquot-Ponsardin”, “Loius Roederer”, “Bollinger”, “Pol Roger”, “Taittinger” u.c.
ginoro | 22.11.2008. - 13:33:17

Ne visas veikalu plauktos nopērkamās šapmanieša formas pudeles satur īstu šampanieti, jo lielā daļā pudeļu tiek pildīts dzirkstošais vīns, nevis šampanietis. Kāda tad ir atšķirība?

Vārds champagne patiesībā nozīmē vietu – Šampanjas apgabalu Ziemeļfrancijā netālu no Beļģijas robežas, tādēļ tikai Šampanjā ražotais dzirkstošais vīns var būt šampanietis, jo Francijā šī vārda izmantošana uz etiķetes ir noteikta ar likumu. Ārpus Francijas šampanieša vārdam nav ierobežojumu, tādēļ tas tiek plaši izmantots, arī Latvijas Balzama ražotais Rīgas šampanietis nav izņēmums.



Francijā izstrādātā šampanieša ražošanas metode (méthode champenoise) nosaka, ka vīnam jābūt divreiz izraudzētam pudelē, tā ražošanā izmanto melnās Pinot Noir un baltās Chardonnay vīnogas. Augstākās klases paraugiem ražošanas process ilgst līdz pat sešiem gadiem.



Dzirkstošais dzēriens nedrīkst būt silts (līdz 8°C), lai nesabojātu aromātu un garšas buķeti. Lai sasniegtu pareizo dzēriena temperatūru, ieteicams neatvērtu pudeli uz 20 - 30 minūtēm ievietot traukā, kas pildīts ar ledu un ūdeni. Ja trauks nav pieejams, līdzīgu efektu var panākt, ieliekot pudeli horizontālā stāvoklī uz 3 - 4 stundām ledusskapī, taču ne saldētavā. Atverot pudeli, ieteicams to darīt tā, lai korķis ar blīkšķi neaizlido prom, jo līdz ar korķi aizlidos arī liela daļa no 49 miljoniem burbulīšu. Šampanieti pasniedz garenās, tulpju (flute) formas glāzēs, lai pilnībā varētu baudīt tā aromātu un gāzes burbulīšus.



Ne visi var atļauties baudīt īstu franču šampanieti, tādēļ daudzi izvēlas pēc šampanieša ražošanas metodes darinātus dzirkstošos vīnus. Francijas dzirkstošo vīnu, kas ražots ārpus Šampanjas reģiona, dēvē par cremant. Iecienīti ir arī spāņu cava, itāļu prosecco, vācu sekt dzirkstošie vīni.
koijots | 22.11.2008. - 13:37:30

Va-a-a-ai, Ginoro, nu gan tu palagu man uzralstīji!    Kad būšu skaidrā - izlasīšu visu. bet man pofig, ir īsts vai nav. Man patīk tieši tas vislētākais - tāpēc, ka garšo un no tā nesāp galva. Tas, protams, nav īsts šampis, bet gan dzirkstošasi vīns. Un, kas par to?!    
ginoro | 22.11.2008. - 13:46:27

Vai tad es ko saku ! Dzer visu kas vien tev patīk !

iesaku http://www.thatsthespirit.com/en/drin...ocktail.jpg


viegla ābolu un meloņu garša, spirgta pēcgarša


ginoro | 22.11.2008. - 13:48:14

Pasniedzot šampanieti

Kā jau jums tas ir zināms par ikvienu baltvīnu, arī šampanietis ir jāpasniedz atdzesēts, bet tikai mazliet. Ideālā temperatūra ir no 6 līdz 9 grādiem pēc Celsija, jo vēsāks šampanietis neatklās visas savas garšas nianses. Pareiza vīna atdzesēšana jau pati par sevi ir māksla. Eksperti iesaka neatvērtu pudeli ievietot dzesēšanas traukā, kas piepildīts ar ledu un ūdeni uz apmēram 20 līdz 30 minūtēm. Šampanietis jāpasniedz garās un šaurās glāzēs, lai ļautu burbuļiem skraidīt un aromātam izplatīties. Pašas glāzes nevajag atdzesēt. Atverot pudeli, nevajadzētu izšaut korķi, bet gan to noņemt lēnām, lai nezaudētu vērtīgos burbuļus.
Visbeidzot, atvērtu pudeli var glabāt vairākas dienas, izmantojot speciālo šampanieša pudeles aizbāzni, kas nopērkams veikalā.
rebeka-tina | 22.11.2008. - 13:49:45

gribamzāles pa 1,10 Ls. Koijot, tu esi veiksmīgi pielāgojies ekonomiskajai krīzei! I švunka, i blakusekstra.
emo | 22.11.2008. - 13:52:13

Kā var apskatīties, kurš mani ir nobleķējis?
kuhtene | 22.11.2008. - 14:12:50

esmu iztrekterējis puspudeli dzērveņu nastoikas un sapratis, ka ar to man ir par maz, bet baigais slinkums vilkties uz veikalu...
ginoro | 22.11.2008. - 14:16:42

emo skati kutelīgo sadaļu Mani lietotāju saraksti un tad jau sapratīsi      
emo | 22.11.2008. - 14:24:57

Danke!
12
© Gay.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Контакты  |   Реклама  |   Правила пользования  |  Политика конфиденциальности  |  

Мы использоваем cookies. Продолжая просматривать сайт, вы даете согласие на использование cookies.