Lietotājs
Parole

Veselīgi, mazkaloriju ēdieni ziemai (sevišķi salāti)? / 20


alvils | 19.10.2016. - 21:52:04 | Diskusija lasīta 7573 reizes

Vasarā bija labi - vienmēr bija pa lēto dabūjami tomāti un gurķi, tos varēja sagriezt, pielikt sāli (un varbūt ķiplokpiparus) un salāti gatavi. Garšīgi, varēja ēst pēc sirds patikas un kalorijas maz (2kg tomātu atbilst 100g desas). Tagad jādomā kaut kas līdzīgs ziemai? Skatos uz kāpostiem un puķukāpostiem, bet nekas nenāk prātā. Tos jau tā nevar vienkārši sagriezt... Varbūt ir kādas idejas salātiem, kuriem ir maz kaloriju un kas nesanāk dārgi?

Lielveikalu salāti (izņemot Stockmann meals, bet reti kad tas sanāk pa ceļam) ir nežēlīgi neveselīgi, tajos tiek gāzti cukuri un tauki un pēc kalorijām tādi salāti tuvojas desai un gaļai. Gribētos no tiem atteikties.

p.s. manā gadījumā uzmanīgs uzturs tiek kombinēts ar fiziskām aktivitātēm (2 reiz nedēļā pa 2h trenažieru zālē un vēl katru dienu mājās presīte, utml.), diēta nav vienīgais līdzeklis svara vērošanai.
Atbildes (43)
123
mainardo | 21.10.2016. - 01:40:15

Kapēc esat "ūzklūpuši"tikai Norvēğijas lasim, tikai tapēc, ka par to kladzina visi ziņu portāli?jūs nu gan ātri pavelkaties.Kapēc nepieminat, piemēram, desas, kurās sabāzti visas pasaules iespējamie un neiespējamie sūdi?!tās jau arī vēl daudzi salātos griež.
kazis | 21.10.2016. - 13:08:08

Anci, tu esi aprobežots tēviņs. Kazis ir foršs gay džeks ar smadzenēm. Ja tu nehuja nejēdz un nezini, tad beidz dirst un piekakāt visu portālu ar saviem braucienu stāstiem. Stulbs plātizeris ar mazu krāniņu un tukšu galvu tu esi.
ancis | 21.10.2016. - 13:16:39

Nu re!  Taisnība vien bija: mucā audzis, pa spundi barots
kazis | 21.10.2016. - 13:38:47

Pirms tēlot krutu pavāru, vismaz drusku pamācies organisko ķīmiju. Dioksīni tāpat kā c vitamīns iet bojā termiskas apstrādes rezultātā. Neēd jēlu zivi. Izcep, izvāri - nav vairs tur nekādu dioksīnu. No sākuma iemācies izvārīt kaut olu un tad māci pārējos dzīvot...
ancis | 21.10.2016. - 13:49:42

Labi, labi, lai jau nu būtu! Kurš nu kuru te cenšas mācīt?  Tu jautāji, atbildi saņēmi, viss! Paudu savu pozīciju, ja tev tā nepatīk, tā jau vairs nav mana problēma, bet pie kāda ārsta tev jāaiziet gan, jo ar cilvēkiem kuri sevi uzrunā trešā personā, īsti kaut kas kārtībā nav!
kazis | 21.10.2016. - 14:20:53

Kārtībā nav tev ar vidusskolas ķīmijas kursu un ambīcijām. Es tev prasīju normālu atsauci par toksiskumu (daudz maz ticamu zinātnisku pētījumu nevis delfi sievietēm rakstu). Mums ir labā mamma ES, kas savās regulās un normatīvos ir tik daudz visu ko noteikusi, ka arī šprotes nevar tirgot un kūpinātu gaļu tikai drusku, drusku drīkst dūmos paturēt un pat to, ko nevar pierādīt (gmo) apriori uzskata par kaitīgu. Guli mierīgi, par tevi rūpējas pirms jebkurš produkts nonāk veikala plauktā...
emija | 21.10.2016. - 14:27:01

Mēs varētu atgriezties atpakaļ pie tēmas?
Anci un kazi - you two get a room (and do whatever would fancy you... ).
kazis | 21.10.2016. - 15:05:11

Bet šī tak bija beztēma )
emija | 21.10.2016. - 15:11:37

Nope. Beztēma ir blakus .
kazis | 21.10.2016. - 19:33:43

Aj, nu tak vecuma marasms un spermotoksikoze... aiz neko darīt vismaz pakašķējas savā starpā
stelss | 22.10.2016. - 12:26:33

Nekādu balandu, tikai gaļa, gaļa un vēlreiz gaļa, vēlams asiņaina!!!
stelss | 22.10.2016. - 12:35:46

Kazi, nepis mozgas... ES un EK pilnīgi piekāst ko Tu ēd. Bet tās nekad nepalaidīs garām iespēju apspiest tos ražotājus, kas viņiem nav izdevīgi, nu finansiāli. Piemērs - Norvēģijas lasis. Vismaz to jau tagad zin visi. Tie paši lopi, kas ganās vecās eiropas ganībās, tie paši rudzi, kas aug viņu laukos, tie paši augi, kas briest viņu lecektīs. Piens no viņu laidariem, pat medus tiek iegūts kur tik to var. Un nekādu tur sanitāro prasību. Mūsu pašu dravinieki bij aizbraukuši skatīties Vācu dravu... Mums pat lopu laidars tīrāks, nekā viņu medus ražotne... Kādas ganības... Lopi stāv mazā laukā un rij ko ber. Vistām vispār nav ļauts no krātiem ārā līst. Kad vasarā brauc pa eiropu, tik redzi un jūti, ko šamie laista uz laukiem, lai burvīgie dārzeņi būtu cmukiņi. 
P.S. gribi ēst tīru paiku, audzē pats, pie tam dziļi mežā un tālu no sabiedrības!!!
alvils | 23.10.2016. - 01:55:17

Kad tā paskatās, tad ir daudz interesantas salātu receptes un arī no kāpostiem nav jābaidās. Bēda gan ir tā, ka visur iesaka liet klāt eļļu. Bet eļļā (gan augu, gan olīvu) ir faktiski 900 kcal - tas ir 3 reizes vairāk nekā desā, gaļā vai pastētēs!!! Ļoti gribētos iztikt bez eļļas...


Interneta plašumos klīst ziņas par OLI-OLI eļļu, bet tā ir padārga un spocīga spreja formātā. 


Citi savukārt iesaka lietot kā alternative of oil for salad dressing tieši sulu (varbūt apelsīnu sula der priekš kāpostu salātiem..) vai bezkaloriju jogurtus. Būs jāskatās, vai kaut kas no tā ir dabūjams parastajos lielveikalos...
emija | 23.10.2016. - 08:50:07

Alvil,  nav tādu brzkaloriju jogurtu .
kazis | 25.10.2016. - 17:37:39

Alvil, nopērc linsēklu eļļu un lieto vesels. Ir nedaudz specifiska garša, toties omegas 3 un 6 vairāk kā zivju eļļā un brīnumtabletēs. Būs organismam labie tauki un nav jau salātos to eļļu jāiegāž pudelēm...
kazis | 25.10.2016. - 17:47:17

Stells, un tu domā, ka mūsējie laukus nemiglo un minerālmēslus neber? Dara tieši to pašu. Gan tur gan LV ir uzņēmumi, kurus PVD drāž hroniskā formā. Atšķiras subsīdiju apjoms, un tas, protams, rada nevienlīdzīgus apstākļus ražotājiem. 

Bet sauklis izvēlēties vietējo (?) Polijas zemeni par 3x lielāku cenu man arī neizraisa simpātijas. Tev kāds darba devējs maksās 3x lielāku algu tikai par to, ka tu esi vietējas izcelsmes darbinieks? Tad viss tūdaliņpatriotisms ātri vien apsīkst..
martinicus | 25.10.2016. - 20:45:59

Es ņemu puķkāposta gabalu un graužu. Sākumā varbūt šķiet dīvaini, bet ātri pierod un ir ok. Bet nu tas tā, pa vidu. Ir daži aktīvi radi, kam laikam nav kur likt salātus, tāpēc pieved man arī burciņas ar marinētiem tomātiem un gurķiem.

Par tiem vietējiem miglotājiem taisnība. Ir redzēts kā vietējā ciemā daži kaimiņi pamatīgi noslinko; dārza ravēšanas un vaboļu nolasīšanas vietā uzgāž tādu dozu, ka bail. Instrukcijas nemaz nelasa. Un pēc tam paši to draņķību ēd un priecājas, ka savs, tātad, veselīgs. Brr, lauksaimnieki...
anilah | 26.10.2016. - 03:12:35

svaigi gurķi ar āboliem un linsēklām+puskrūze rīsu. Un priekš pusdienām viss :-)
kazis | 26.10.2016. - 10:32:05

Būs pamaz olbaltumvielu, ja vien linsēklas arī nav pus krūzīte. Un kur garša?
escape | 26.10.2016. - 15:57:48

Garšu nevajag. Bezgaršīgu/negaršīgu ēdienu negribas daudz un tā ir gandrīz kā sava veida diēta. Ar laiku sajūtas saasinās un garšu iespējams sajust visam, kas iepriekš varēja likties pliekans. Ja mājās ir kas garšīgs, es to uzreiz visu apēdu vai ar nelielām pauzēm, ja uzreiz visu fiziski nevar dabūt iekšā.
123
© Gay.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Kontakti  |   Reklāma  |   Lietošanas noteikumi  |  Privātuma politika  |  

Šis Interneta resurss, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies). Turpinot sērfošanu šajā resursā, Tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.