Lietotājs
Parole
mehatronix / Vidusskolas laiku debašu nodarbības atmaksājas...

Vidusskolas laiku debašu nodarbības atmaksājas


Šodien, braucot vilcienā, divi džeki pretējā sēdeķļu rindā sāka aprunāt mani, man ap roku apsieto LV karogkrāsas lenti, latviešus, Latviju u.t.t. Un ne jau ar tiem glaimojošākajiem vārdiem.. laikam domāja, ka nesaprotu krievu valodu...
Kādas minūtes desmit cietos, bet tad izteicu visu, ko domāju sakarā ar viņu teikto, izmantojot tikai krievu valodai raksturīgos mākslinieciskās izteiksmes līdzekļus.. Nabadziņi. Acis ieplestas, mute vaļā - cilvēks ar sarkanbaltsarkanu lenti skaidrā krievu mēlē izsaka viedokli nu jau par viņiem! Vispār man diezgan netipiski celt traci sabiedriskaā vietā, bet šoreiz laikam noskaņojums tāds [un ko gan citu darīt vilcienā gandrīz 2.5 stundas? ] un pašsaglabāšanās instinkts ar laikam bija atslēdzies.
Pirmajā brīdī likās, ka vārdu apmaiņa pāries aisnsizliešanā (man patīk, kā, šādos brīžos, pārējie pasažieri tēlo, ka guļ vai vnk neko nedzird ), bet nē.. vārds pa vārdam un bezjēdzīga vārdu apmaiņa pārvēršas diskusijā, kuras beigās šie pat sāk censties runāt latviski )


Dažas līdzbraucēju atziņas no šīs neparastās sarunas:
latvieši nav ne fašisti, ne nacisti, ne [cenzēts], [cenzēts] un pat ne [cenzēts]..
Latvijas krievu dzimntene tomēr ir Latvija ne Krievija..
Visiem Latvijas iedzīvotājiem būtu jāzina latviešu valoda..
ja gribi, lai ciena tevi - tev jāciena citi...
cilvēku raksturo nevis tautība vai valoda, kurā viņš runā, bet gan viņa darbi..
ja gribam, lai valsts attīstās, jābeidz ’kasīties’ pēc nacionālām pazīmēm..
u.c.


Mana dienas atziņa: man no sirds žēl cilvēku, kuriem ’palaimējas’ vairākas stundas atrasties slēgtā telpā ar mani un būt tik neapdomīgiem, lai iesaistītos sarunās par man tuvām tēmām.
Publicēja: mehatronix
Datums: 19.06.2011. - 21:21:57
Lasīts (reizes): 1751
Komentāri: 2
1 cilvēkiem patīk šis blogs
Komentāri (2)
mehatronix | 20.06.2011. - 22:25:37
Nu jā.. loģiski, ka tās atziņas nav nekas jauns. Kaut gan šiem emm.. ’eksemplāriem’, liekas, bija pamatīgs atklājums!

"čo mne eta tvoja Latvija dala?" - ehhh.. klasika.. uz šitādiem jautājumiem pirmais, ko parasti uzjautāju, ko gan viņš uzskata esam pelnījis? Un ko gan tādu nozīmīgāku ir devusi kāda cita valsts..

Un vēl mani šausmīgi uzjautrina cilvēki, kas neskatoties uz to, ka paši nekad nav bijuši Krievijā, slavina to kā savu dzimteni..
reven | 20.06.2011. - 21:31:57
Man ir grūti klusēt, kad runas aiziet par latviešu krievu tēmu, kā to parasts saukt.Tai pasā laikā es ARĪ lieliski apzinos, ka nav ko cepties par to.Tās atziņas nav nekas jauns, tā tam jābūt.Bet aizsvilstos katru reizi, kad man pasaka "čo mne eta tvoja Latvija dala?" !!!!!!
© Gay.lv. Visas tiesības aizsargātas.
Kontakti  |   Reklāma  |   Lietošanas noteikumi  |  Privātuma politika  |  

Šis Interneta resurss, tāpat kā visi citi, izmanto sīkdatnes (cookies). Turpinot sērfošanu šajā resursā, Tu automātiski piekrīti sīkdatņu izmantošanai.